Ρήγμα στο Blue Star Patmos – Ανακατατάξεις στα δρομολόγια

Το Blue Star Patmos τα ξημερώματα Τρίτης προς Τετάρτη, προσεγγίζοντας την Ίο ερχόμενο από τη Νάξο και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη, Ανάφη, κατά τη στροφή του προς τα ανατολικά προκειμένου να εισέλθει στο λιμάνι προσέκρουσε στον ανατολικό κάβο, σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες με ταχύτητα  περί τους 15 με 17 κόμβους. Το γεγονός ωστόσο ότι το πλοίο μετά την πρόσκρουση, ακούμπησε  στο βράχο προσαράζοντας, αποδείχθηκε σωτήριο καθώς απέτρεψε πιθανή βύθιση.

Και οι 206 επιβάτες που επέβαιναν στο «Blue Star Patmos» καθώς επίσης και 44 από τα 87 συνολικά μέλη του πληρώματος έχουν μεταφερθεί στο νησί της Ίου. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν στο πλοίο σε επιφυλακή.

Κατά πληροφορίες η επιχείρηση συγκόλλησης και ρυμούλκησης του πλοίου αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Στη θέση του Blue Star Patmos μπήκε το Blue Star Naxos, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Έτσι το κενό που προκύπτει στην γραμμή Σύρου-Τήνου-Μυκόνου θα έρθει να καλύψει το SUPERFERRY της Golden Star Ferries, το οποίο θα εκτελέσει τα δρομολόγια της Παρασκευής και του Σαββάτου (Πέμπτη και Κυριακή είναι το Blue Star 2) και από την προσεχή Δευτέρα καθημερινά (εφόσον δεν έχει επιστρέψει στα δρομολόγιά του το Blue Star Patmos).

Όσοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για να ταξιδέψουν με το Blue Star Naxos τις επόμενες μέρες από Σύρο πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με κεντρικό ταξιδιωτικό πρακτορείο των δύο εταιρειών Gaviotis Travel (2281 086611) προκειμένου να ενημερωθούν και να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...