Πρωτοβουλία «ΔΩΔΕΚΑ»: «Προορισμός Ρέθυμνο»


Η Ομοσπονδία στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «ΔΩΔΕΚΑ» πραγματοποιεί προγράμματα / δράσεις ανάδειξης προορισμών της χώρας.  Το Ρέθυμνο επιλέχθηκε να είναι ο επόμενος προτεινόμενος προορισμός του ΔΩΔΕΚΑ μετά τα Τζουμέρκα.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Νομό, την πόλη του Ρέθυμνου και τα σημαντικότερα αξιοθέατά του.

Ξεχωριστή ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Aegean Pearl, στην οποία επαγγελματίες του Τουρισμού από την Αθήνα, τη Λέσβο, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες (ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία) προκειμένου να ενημερωθούν για τρέχοντα θέματα, να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν συνεργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να:
–    Παρακολουθήσουν αναλυτική παρουσίαση της πρωτοβουλίας «ΔΩΔΕΚΑ» και τις προοπτικές που δίνει για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Νομού Ρεθύμνου
–    Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διοργάνωση διεθνών Road Shows, αλλά και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού που έχουν πολλά να προσφέρουν  στην τουριστική ανάπτυξη και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως για παράδειγμα ο συνεδριακός,  ο ποδηλατικός, ο περιπατητικός, ο αγροτουρισμός.
–    Να ενημερωθούν για τη λειτουργία του TCB (Thessaloniki Convention Bureau) και τις δυνατότητες που προσέφερε στη Θεσσαλονίκη για την προσέλκυση διεθνών συνεδρίων.

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία της η κα Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, Πρόεδρος και ο ο κ. Νίκος Κουμνάς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου και ο κ. Νίκος Μάκρας, από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης.
55babf05-56d4-4b77-88ab-ba1af13440f3
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρέθυμνο οι συμμετέχοντες στην αποστολή:
–    είχαν τη σπάνια ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελεύθερνας από τον καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και επικεφαλής των αρχαιολογικών ανασκαφών στη νεκρόπολη της Αρχαίας Ελεύθερνας από το 1985, Νίκο Σταμπολίδη, να επισκεφθούν το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας – Ο Όμηρος στην Κρήτη, που στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κτίριο που μοιάζει με κιβωτό και εγκαινιάστηκε το 2015,
–    να επισκεφθούν την ιστορική Μονή Αρκαδίου που φέτος τιμά την 150η επέτειο από το Ολοκαύτωμαμε πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το σπήλαιο Μελιδονίου, το χωριό των κεραμοποιών «Μαργαρίτες»,
–    να απολαύσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο ξενοδοχείο Creta Palace που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου και προσφέρει ατέλειωτη ποικιλία πιάτων εποχής με ολόφρεσκα προϊόντα της παραγωγής του κτήματος a Greco Farm και παραδοσιακές συνταγές από την περίφημη Κρητική κουζίνα,
–    Να ζήσουν ένα γνήσιο κρητικό γλέντι, με τη συνοδεία του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος «Ρεθεμνιανή Παρέα»  στο ξενοδοχείο Brascos Hotel.

Η φιλοξενία που προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες της αποστολής από το Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Ρεθύμνου (μέλος της Ομοσπονδίας) και τον Πρόεδρό του κ. Στράτο Μπερέτη ήταν αντιπροσωπευτική της κρητικής παράδοσης.

Σχετικά Άρθρα