Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα ‘Περί ορέξεως, οικειότητα’ στο Alkyon Resort Hotel & Spa

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Περί ορέξεως, οικειότητα», που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων την 24 Φεβρουαρίου 2018 με την συνδιοργάνωση και φιλοξενία του Alkyon Resort Hotel & Spa και υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος .

Το Alkyon Resort Ηotel & Spa πρωτοστατεί την τελευταία πενταετία σε δράσεις προαγωγής των τοπικών αλυσίδων αξίας και της τοπικότητας, ως συντελεστή αξίας της τουριστικής οικονομίας και ειδικότερα της ξενοδοχίας. Είναι δε χαρακτηριστικό των δράσεών αυτών, η πλαισίωσή τους από μικρούς παραγωγούς ελληνικών αγροτροφίμων τοπικής προέλευσης και υψηλής διατροφικής αξίας, μέλη αγαστών κοινοτήτων τοπικού συμφέροντος, που υποστηρίζουν την ξεχωριστή θέση της αγροδιατροφής στις αλυσίδες αξίας της τουριστικής οικονομίας. Το «Ελληνικό πρωινό» και το «Κορινθιακό πρωινό» αποτελούν σήμερα κύριο στοιχείο της ταυτότητάς του ξενοδοχείου. Η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικών προσανατολισμών και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του οποίου άλλωστε πρωτοβουλία και πρόγραμμα αποτελεί το «Ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία».

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν η Δρ Αγνή Χριστίδου, Διευθύντρια, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Δρ Γεώργιος Παπανικολάου, Ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και η Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, πρώην Διευθύντρια – Επιστ. συνεργάτης Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Τις ομιλίες και τη συζήτηση που επακολούθησε, συντόνισε ο Δρ Λάμπρος Απ. Πυργιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Η εκδήλωση απευθύνθηκε σ’ ένα «ειδικό» κοινό, με τη συμμετοχή σ’ αυτό τουριστικών πρακτόρων ως των κατεξοχήν συντελεστών-καταλυτών της τουριστικής αγοράς. Οι ομιλητές προσέγγισαν το θέμα αναλυτικά με διαφορετικές επιστημονικές θεωρήσεις, η σύνθεση των οποίων υπήρξε εποικοδομητική.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με μια «πειραματική» ενέργεια αξιολόγησης της κουζίνας του Alkyon Resort Ηotel & Spa από τους συμμετέχοντες, με την ανάδειξη του δημοφιλέστερου και του διακεκριμένου «πιάτου»/ εδέσματος από το γεύμα και το δείπνο της ημέρας της εκδήλωσης, που επιμελήθηκε ο chef του ξενοδοχείου κος Σαμουήλ Κατσίνης με τα εξαιρετικά αγροτρόφιμα της περιοχής. Η ταύτιση του διακεκριμένου με το δημοφιλέστερο πιάτο συνιστά επιβεβαίωση της προτίμησης, επιβεβαίωση που ενισχύει την αίσθηση οικειότητας.

Διεξοδική ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα γίνει από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, που έχει την επιστημονική ευθύνη διεξαγωγής της.

Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στο Alkyon Resort Hotel & Spa γίνονται ολοκληρωμένες δράσεις ανάδειξης της ελληνικής και κορινθιακής γαστρονομίας τόσο με την διοργάνωση εκδηλώσεων οινογνωσίας από επιστήμονες οινολόγους κατά τις οποίες Έλληνες και ξένοι πελάτες του ξενοδοχείου γνωρίζουν τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής, όσο και σεμιναρίων ελληνικής κουζίνας με παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά προϊόντα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...