Μ. Κόνσολας: Χάνουμε Ρώσους τουρίστες λόγω υποστελέχωσης των ελληνικών προξενείων


naftemporiki.gr*

manos-konsolas«Το νέο καθεστώς χορήγησης βίζας και η αδυναμία της χώρας μας να εξυπηρετεί ταχύτατα τις αιτήσεις, προκαλεί μείωση των επισκεπτών από τη Ρωσική τουριστική αγορά και τρίτες χώρες», επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η αλλαγή του τρόπου έκδοσης καρτών εισόδου στη χώρα μας, με τη συλλογή βιομετρικών στοιχείων (δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες ειδικών προδιαγραφών) οδηγεί ήδη σε μείωση επισκεπτών, ιδιαίτερα από τη Ρωσία.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η νέα διαδικασία χορήγησης βίζας προϋποθέτει την ενίσχυση και στελέχωση με προσωπικό των προξενικών αρχών προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους υποβάλλουν αίτηση για να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Σε σχετική του δήλωση σημειώνει ότι «δεν έχει νόημα η αύξηση των visa centers από τη στιγμή που με τη νέα διαδικασία χορήγησης βίζας απαιτούνται βιομετρικά στοιχεία που καθιστούν απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία του δυνητικού επισκέπτη της χώρας μας στο προξενείο».

«Στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας υπάρχουν οκτώ υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο έργο όταν στο ισπανικό προξενείο υπάρχουν 90 υπάλληλοι για την ίδια δουλειά», συμπληρώνει.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα