Κουρουμπλής: Πρόταση για “αφορολόγητο νησί” για επισκέπτες κρουαζιέρας

capital.gr*

Πρόταση να δημιουργηθεί ένα “αφορολόγητο νησί” στο οποίο επισκέπτες κρουαζιέρας θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές καταναλωτικών προϊόντων χωρίς να επιβαρύνονται με φόρους, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Π. Κουρουμπλής. Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Κουρουμπλής ο κλάδος της κρουαζιέρας έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα καθώς Τουρκία και Αίγυπτος έχουν βγει από το πακέτο της κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή θα πρέπει να αναζητηθεί ένα υποκατάστατο ώστε να καλυφθούν οι απώλειες, το αφορολόγητο νησί θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον, όλα μπορούν να συνδυαστούν. Στα ενδιαφέροντα των ανθρώπων που επιλέγουν να ψυχαγωγηθούν με την κρουαζιέρα, στο πακέτο που αναζητούν και επιλέγουν, βρίσκεται και η προοπτική ενός λιμανιού με αφορολόγητα, εκτίμησε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι η σχετική πρόταση παρουσιάστηκε και στον υπουργό οικονομικών ενώ στις προθέσεις του κ. Κουρουμπλή είναι να τεθεί αρμοδίως και στα ευρωπαϊκά όργανα.

Ο υπουργός ναυτιλίας είπε ότι λόγω των γεγονότων του περασμένου Ιανουαρίου σε Αίγυπτο και Τουρκία, είχε εκτιμηθεί ότι φέτος η κρουαζιέρα θα έχει πολύ μεγάλη μείωση της τάξης του 40% ωστόσο οι προσπάθειες αναβάθμισης της προβολής συνετέλεσαν ώστε η μείωση να είναι μικρότερη του 10%.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...