Η Ομοσπονδία FedHATTA και ο κόσμος του Τουρισμού, τίμησαν τον Γιάννη Μπουτάρη

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FEDHATTA, στο ξενοδοχείο GrandeBretagne, προς τιμή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, για την συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού. Στο πλαίσιο της τιμητικής αυτής εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «ΔΩΔΕΚΑ», του εργαλείου για τον ελληνικό Τουρισμό.

www.tbfoto.com.br GRAND HYATT - RJ/RJ - MARCO/2016 Foto: Tadeu Brunelli ATENCAO: Toda foto deve ser publicada com o credito do autor, na sua integra sem cortes ou modificacoes, de acordo com a Lei Nº 9.610 de 19/02/1998.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα  της πρωτοβουλίας, που αποτελεί ισχυρό μέσο για την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Ο Θανάσης Λάλας άνοιξε την βραδιά καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, και αναφέρθηκε στον άνθρωπο Γιάννη Μπουτάρη και στο έργο του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπικότητά του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη, όχι ως Δήμαρχο, αλλά ως «Ταξιδευτή του ελληνικού Τουρισμού. Έναν άνθρωπο που με το προσωπικό του μεράκι και την πρωτοποριακή του σκέψη άνοιξε δρόμους στην ανάδειξη της περιοχής του, ως τόπου συνάντησης των πολιτισμών».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης «στην ουσία, ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο οικοδεσπότης, και εμείς, οι άνθρωποι του Τουρισμού, είμαστε αυτοί που ακολουθήσαμε το κάλεσμά του».

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης, στον χαιρετισμό του, εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας ενός συγκεκριμένου και στοχευμένου τρόπου παρουσίασης του «ελληνικού τουριστικού προϊόντος». Μάλιστα, έμφαση έδωσε στο προϊόν Γευσιγνωσίας και Οινογνωσίας, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σχεδίου τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της Θεσσαλονίκης. Κλείνοντας, ο Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε τα εξαιρετικά αποτελέσματα που θα φέρει η τακτική αυτή στην προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών τουριστών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που τίμησαν με την παρουσία τους τον Γιάννη Μπουτάρη, η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Μάκης Ζαχαράτος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ABTA κ. NoelJosephides, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUIHELLAS κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Γιώργος Βερνίκος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης-Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο τέως Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας, εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης Αυγερινός, ο Πρόεδρος του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης, η ε. καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κα Λυδία Μουζάκα. Την Aegean Airlinesεκπροσώπησαν η κα. Σταυρούλα Σαλούτση –Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου και ο κ. Στέφανος Σαδόπουλος – Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος. Επίσης, συμμετείχαν τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας (Kronos, Rhapsody, Dolphin Hellas, Kefi Tours,Olympic Cruises, Somaco Tours, Artion Conferences, Cosmoroes, Zorpidis Travel και πολλές ακόμη προσωπικότητες των τουριστικών γραφείων της χώρας, και δημοσιογράφοι.

Αίσθηση έκανε η συμμετοχή ομάδας ανθρώπων του Τουρισμού από την Θεσσαλονίκη, που με χαρά συμμετείχαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον Γιάννη Μπουτάρη: ο ΜιχάληςΖορπίδης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η κα. ΔέσποιναΑμαραντίδου, Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...