ΕΞΑΑ: Η καθαριότητα και η ασφάλεια στην πόλη βασική προτεραιότητα μας!

Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός της Αθήνας γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη με την τουριστική περίοδο συνεχώς να επεκτείνεται. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη δρόμος για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τον τόνωση του τουρισμού της Αθήνας αλλά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, που την χειμερινή περίοδο δεν έχουν την επιθυμητή τουριστική κίνηση, θέλει να επιτύχει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής  με τις νέες ενέργειες που έχει στόχο να υλοποιήσει το νέο της διοικητικό συμβούλιο.

Ένας από τους πρωτεύοντες στόχους της ένωσης είναι η καθαριότητα της πόλης. Η ένωση έχει ήδη σκοπό να συνεργαστεί με άλλους φορείς όπως ο εμπορικός σύλλογος, ώστε από κοινού να προσεγγίσουν τους υποψηφίους δημάρχους, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην καθαριότητα της πόλης, όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μαζί με την καθαριότητα, βασική προτεραιότητα είναι οι υποδομές. Τα πεζοδρόμια, η πρόσβαση των ΑμεΑ και ο επαρκής φωτισμός των δρόμων είναι βασικά ζητήματα για μία πόλη ασφαλής και προσβάσιμη. Σύμφωνα με τη νέα πρόεδρο της ΕΞΑΑ, κα Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς “η Αθήνα εάν θέλει να αυξήσει τον τουρισμό της, πρέπει να υιοθετήσει μία πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση, όπως αυτή του Άμστερνταμ και της Κοπεγχάγης, που πρώτα δίνεται προτεραιότητα στην καλή ποιότητα ζωής των ντόπιων”. Με άλλα λόγια, οι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν έναν τόπο, όπου θα συναντήσουν ανθρώπους ευτυχισμένους, και εάν θέλουμε τουρισμό πρώτα πρέπει να ενδιαφερθούμε για τους ανθρώπους μας!

Πέρα όμως από τις παραπάνω ενέργειες, η ένωση προωθεί και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να προσελκύσουν τουρίστες θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο αθλητικός (Μαραθώνιος, Ποδηλατικός κλπ.), ο πολιτιστικός (“οι πέτρες μιλούν” κλπ.), ο οινοτουρισμός κλπ.

Τέλος, στόχος της ένωσης είναι να αυξήσει τη συμμετοχή των μελών της αλλά και τα ίδια τα μέλη της, παροτρύνοντάς τα να είναι πιο ενεργά.

“Δεν μας αρέσει να κάνουμε εξαγγελίες για δράσεις και ενέργειες πριν γίνουν πράξη, αλλά προτιμούμε μία μία ορατή δράση να κοινοποιείται” δήλωσε κα Καρανάσιου-Ζούλοβιτς  και συνέχισε “όλα τα μέλη του συμβουλίου συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της ένωσης και διαθέτουν ήδη λίστες με διαφορετικές δουλειές ο καθένας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...