Δράσεις βοήθειας της Trekking Hellas για το Νεπάλ

nepalΗ Trekking Hellas, η παλαιότερη Ελληνική εταιρεία ενεργητικού τουρισμού, ήταν η πρώτη που ξεκίνησε ταξίδια δράσης και εξερεύνησης στο Νεπάλ από την δεκαετία του ’80. Έκτοτε έχουμε επισκεφθεί τη χώρα δεκάδες φορές κι έχουμε αποκτήσει σχέση βαθιάς φιλίας και ευγνωμοσύνης προς τον λαό της. Οι πρόσφατοι σεισμοί -με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 8.000 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στα μνημεία της, πολλά από τα οποία αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά- έχουν δημιουργήσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το δράμα του λαού του Νεπάλ μας συγκινεί βαθύτατα. Με δεδομένο ότι το Νεπάλ είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου και δεν δύναται να αντεπεξέλθει και να ανακάμψει δίχως εξωτερική βοήθεια, σχεδιάζουμε δυο δράσεις για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση του, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Συγκεκριμένα σχεδιάζουμε:

  1. ΗμέραΦιλανθρωπίας για το Νεπάλ στις 06/06/2015 στις βάσεις της Trekking Hellas στις περιοχές Γρεβενά, Ζαγοροχώρια, Καρπενήσι, Κίσσαβο, Μετέωρα, Ορ. Αρκαδία, Παρνασσό, Πάρνηθα, Σαντορίνη και Τζουμέρκα. Στη διάρκεια της ημέρας αυτής θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες δραστηριότητες ενεργούς αναψυχής σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή. Το 50% των εσόδων θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό του Νεπάλ και την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση Abari.
  2. Φιλανθρωπικό ταξίδιστο Νεπάλ τον Σεπτέμβριο, τα κέρδη από το οποίο επίσης θα προσφερθούν για την ανοικοδόμηση της χώρας. Στη διάρκεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε προγράμματα εξερεύνησης της χώρας (trekking, σαφάρι και τουριστικές περιηγήσεις) ενώ θα επισκεφθούμε και κάποια από τα κατεστραμμένα μνημεία στην Κατμαντού, την Ποκάρα, και αλλού. Συνοδός στο ταξίδι θα είναι ο Χρήστος Λάμπρης, συνιδρυτής της Trekking Hellas και μέλος της πρώτης ελληνικής ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια το 1985.

Για να έχουν επιτυχία και τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή αυτές μας οι εκδηλώσεις, ζητάμε τη συμβολή σας στην προβολή τους.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, ώρα 12:00, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων και προβολή διαφανειών από το Νεπάλ, στο ξενοδοχείο Parthenon Μακρή 6 στην Αθήνα.

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην ενημέρωση αυτή, αφιερώνοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, συμβάλλοντας κι εσείς με την σειρά σας στην ενεργή υποστήριξη του σκληρά δοκιμαζόμενου νεπαλέζικου λαού.

Πληροφορίες στο 2103310323, 6949559076 Σταυρούλα Τριανταφυλλίδου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...