Οι τουριστικοί φορείς χαιρετίζουν την άρση του αδιεξόδου στα αεροδρόμια τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες και περαιτέρω βελτιώσεις στη λειτουργία του ελέγχου διαβατηρίων στις μέρες αιχμής


Oι τουριστικοί φορείς ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ACTA χαιρετίζουν την επίτευξη συμφωνίας στα αεροδρόμια και την αποδοχή της διαμεσολαβητικής πρότασης της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από όλα τα μέρη. Η προσωπική εμπλοκή και χειρισμοί της αρμόδιας Υπουργού Εργασίας υπήρξαν καταλυτικοί στο να διασφαλιστεί η εργατική ειρήνη στον τόσο ευαίσθητο τομέα των αερομεταφορών/αεροδρομίων, ιδιαίτερα στην περίοδο της τουριστικής αιχμής που διανύουμε.

Οι τρεις τουριστικοί εταίροι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση ότι η υπεύθυνη στάση που επέδειξαν όλα τα μέρη συμβάλλει στο να συνεχίσει να κυλά ομαλά η ανοδική πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς προς το γενικότερο όφελος της οικονομίας του τόπου μας.

Ταυτόχρονα όμως, ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ACTA θέλουν να επιστήσουν την προσοχή των αρμοδίων στο γεγονός ότι στα αεροδρόμια εξακολουθεί να είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Η πολυκοσμία και οι μεγάλες ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων, τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την άφιξη των επισκεπτών, ειδικά σε συγκεκριμένες μέρες, θα μπορούσαν να μετριαστούν με την ορθότερη και αυξημένη στελέχωση στις ώρες αιχμής και με τη λειτουργία ακόμη πιο αναβαθμισμένων λογισμικών συστημάτων στα σημεία ελέγχου για μείωση του χρόνου αναμονής των ταξιδιωτών.

Στόχος όλων μας είναι να δημιουργούμε την καλύτερη εμπειρία για τους τουρίστες από την πρώτη στιγμή που ξεκινούν μέχρι και την τελευταία που ολοκληρώνουν τις διακοπές τους στο νησί μας. Και αυτές δεν είναι άλλες από την πρώτη και την τελευταία εντύπωση που αποκομίζουν από τις υπηρεσίες μας στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή και αναχώρηση τους, αντίστοιχα, τονίζουν οι ΣΤΕΚ,  ΠΑΣΥΞΕ και ACTA.

 

 

Σχετικά Άρθρα