Πως μπορεί ο ταξιδιωτικός πράκτορας να αναπτύξει την επιχείρησή του μέσω των social media

Τα social media -για να έχουν λόγο ύπαρξης- πρέπει να χρησιμοποιούνται με κάποιο στόχο. Έτσι, ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε, διαμορφώνουμε το μήνυμά μας.

Στρατηγική στα social media για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Εάν θέλουμε απλά να γνωστοποιήσουμε μια νέα τοποθεσία γραφείου, μπορούμε να δημοσιεύουμε φωτογραφίες από τη μετακόμιση και να παρουσίασουμε το προσωπικό.

Εάν πάλι θέλουμε να προσελκύσουμε νέους πελάτες, παρουσιαζόμαστε ως αυθεντία σε έναν προορισμό και δίνουμε ειδικές συμβουλές για αυτόν.

Εάν, όμως, στόχος είναι να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας, τότε συστήνεται η δημοσίευση μιας ειδικής ταξιδιωτικής προσφοράς, που είναι πιο πιθανό να προσελκύσει το κοινό μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορεί πάλι να έχουμε πολλούς στόχους ταυτόχρονα, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, προσαρμόζουμε ανάλογα το μήνυμά μας.
 
Το μέσο είναι το μήνυμα

Ανάλογα με το στόχο που θέλουμε να πετύχουμε αλλά και το κοινό στο οποίο στοχεύουμε, επιλέγουμε και το πιο κατάλληλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν πολλά social media, και όπως είναι λογικό, δεν μπορούμε να είμαστε σε όλα.

Facebook – Εάν ο χρόνος σας σας επιτρέπει να διαχειριστείτε μόνο ένα μέσο, τότε καλύτερα να είστε στο Facebook, στο οποίο έχουν και οι περισσότεροι προσωπικό λογαριασμό. Εδώ δημιουργείτε το βασικό προφίλ της επιχείρησής σας με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, και δημοσιεύετε -όσο πιο συχνά μπορείτε- εικόνες και κείμενο σχετικά με τα ταξίδια και τις προσφορές σας, καθώς και όποια χρήσιμη ταξιδιωτική πληροφορία μπορείτε να σκεφτείτε.

Instagram – Το 1/3 των χρηστών του ίντερνετ βρίσκεται στο instagram και αν σας βολεύει να δημοσιεύετε γρήγορα φωτογραφίες από το κινητό σας (από τα γραφείο αλλά και από τα ταξίδια σας), και δεν έχετε χρόνο για να προσθέσετε κείμενο, τότε το Instagram είναι το κατάλληλο μέσο για εσάς.
 
Στο επίκεντρο τα ταξίδια

Ο διαμοιρασμός των προσωπικών εμπειριών σας από τα ταξίδια σας, θα δημιουργήσει προσωπικές σχέσεις με το κοινό σας, ωστόσο η έκθεση άλλων πτυχών της ζωής σας, που δεν σχετίζονται με τα ταξίδια (χόμπι, πολιτικές απόψεις κλπ.), δεν συνιστάται, καθώς είναι πιθανό να σας στοιχίσει το ταξιδιωτικό κοινό σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...