Ψηφιακό Marketing χαμηλού budget για ταξιδιωτικά πρακτορεία 

Αναμφίβολα, το ψηφιακό Marketing περιλαμβάνει άπειρα πράγματα, όμως στην περίπτωση, που ο προϋπολογισμός -για την προβολή του ταξιδιωτικού πρακτορείου σας- είναι περιορισμένος, τότε το καλύτερο είναι να επικεντρωθείτε σε ένα βασικό:

Μία καλή ιστοσελίδα!

Ακόμη και αν το Budget σας είναι περιορισμένο, πρέπει να επενδύσετε σε μια ιστοσελίδα, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέσα προβολής σας. Η ιστοσελίδα σας ειναι η βιτρίνα του μαγαζιού σας στο διαδίκτυο, και εάν θέλετε να προσελκύσετε πελάτες, πρέπει να είναι αψεγάδιαστη.

Το διαδίκτυο αποτελεί σήμερα βασική πηγή πληροφόρησης για τους ταξιδιώτες, και μία ταξιδιωτική επιχείρηση δεν μπορεί να μην έχει μία εύχρηστη ιστοσελίδα. Το καλό είναι ότι μια καλή ιστοσελίδα δεν είναι και πανάκριβη, οπότε όλα τα πρακτορεία μπορούν να αποκτήσουν, ακόμη και με 200-300 ευρώ.

Αυτό που χρειάζεστε κατά βάση είναι:
Α. Το Hosting της ιστοσελίδας (σε ποιο server θα φιλοξενείται)
Β. Το όνομα domain (η ηλεκτρονική διεύθυνση – url της ιστοσελίδας)
Γ. Και στη συνέχεια πρέπει να ενημερώσετε την ιστοσελίδα με τα βασικά, σχετικά με την επιχείρησή σας, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.
Δ. Τέλος, καλό θα ήταν να εντάξετε στην ιστοσελίδα σας ενα σύστημα Online κρατήσεων για τους πελάτες σας.

Αφού ανεβάσετε την ιστοσελίδα και την ενημερώσετε με τα απαραίτητα, έρχεται η σειρά ενός πολύ σημαντικού κομματιού του διαδικτυακού παζλ: Οι Φωτογραφίες!

Όσον αφορά τα ταξίδια, οι φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικές. Είναι η βιτρίνα σας, η εικόνα της επιχείρησής σας και των όσων αντιπροσωπεύει.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διηγηθείτε στους υποψήφιους πελάτες – την εμπειρία από τα ταξίδια που διοργάνωνετε – απ’ ότι με τις ίδιες τις εικόνες από αυτά τα ταξίδια! Προορισμοί, δραστηριότητες και μοναδικές εμπειρίες αιχμαλωτίζονται σε μια εικόνα, και γίνονται η καλύτερη διαφήμιση για εσάς.

Μια σωστή εικόνα πρέπει αρχικά να είναι επαγγελματική, υψηλής ανάλυσης (προσοχή όμως να μην είναι πολύ “βαριά” με αποτέλεσμα να αργεί να “κατέβει” στη ιστοσελίδα σας) και πάνω από όλα πρέπει να είναι όμορφη και ελκυστική! Πρέπει να δείχνει κάτι, που ο πελάτης θα θέλει να ζήσει, να δει, να αγγίξει, να μυρίσει ή να γευτεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...