Πώς και γιατί το Instagram είναι το τέλειο εργαλείο marketing για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία

Ζούμε στην εποχή της εικόνας και των social media, τα οποία και τα δύο συνοψίζονται στο Instagram. Στραφείτε, λοιπόν, στους χρήστες του διάσημου κοινωνικού μέσου δικτύωσης για να βρείτε επίδοξους πελάτες και προσελκύστε τους millennial τουρίστες.

instagram-icon-wordmark-full-1920

Marketing μέσω Instagram

Μπορεί να έχετε χιλιάδες followers στη σελίδα σας, αυτό όμως δε σημαίνει πώς θα έχετε και χιλιάδες κρατήσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, αντιμετωπίστε τη σελίδα σας ως ένα εργαλείο marketing.  Συνδέστε το λογαριασμό σας στο Instagram με τα υπόλοιπα προφίλ που διατηρείτε, όπως τη σελίδα σας στο Facebook, ανακατευθύνετε με λινκ τους followers σας στο επίσημο site του γραφείου σας και προωθείστε πακέτα διακοπών και προσφορών με έξυπνες ή ακόμα και χιουμοριστικές φωτογραφίες.

Διαφήμιση μέσα από το Instagram

Όπως το Facebook, έτσι και το Instagram, σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε επί πληρωμή διαφημίσεις. Μπορεί να είναι ένα έξοδο παραπάνω, αλλά σκεφτείτε πόσοι θα δουν τη διαφήμιση αυτή. Φωτογραφίες, μικρής διάρκειας βίντεο αλλά και ένα κολλάζ φωτογραφιών είναι οι επιλογές, που δίνει το Instagram για τη δημιουργία της διαφήμισης και με τη βοήθεια του οδηγού, που προσφέρεται, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κοινό – στόχο, δηλαδή μπορείτε να ελέγξετε σε ποιες ομάδες χρηστών θα προβάλλεται η διαφήμιση.

Συνεργασία με διάσημους Instagrammers και σελίδες

Μπορείτε να στραφείτε σε άτομα και σελίδες που έχουν ήδη αρκετούς followers στο Instagram και να διαφημίσετε μέσω αυτών το ταξιδιωτικό πρακτορείο σας. Κάνετε συνεργασίες, λοιπόν, με travel bloggers ή fashion bloggers, οι οποίοι θα σας εξασφαλίσουν την προβολή σε ένα ευρύτερο κοινό, καθώς -όπως θεωρείται- ασκούν επιρροή στα άτομα που τους ακολουθούν. Χρησιμοποιείστε το site Webstagram για να ψάξετε για τους top αυτούς λογαριασμούς αλλά και hashtags, δηλαδή λέξεις κλειδιά που θα σας οδηγήσουν σε αυτούς.

Διαγωνισμοί και δώρα μέσω μιας φωτογραφίας

Η φήμη στο Instagram αυξάνεται με τους followers, τα Likes και τα σχόλια. Ένας καλός τρόπος, λοιπόν, για να προσελκύσετε followers και να τραβήξετε την προσοχή τους, είναι να δώσετε κίνητρα και τι καλύτερο από ένα διαγωνισμό μέσω μίας φωτογραφίας στην σελίδα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε ένα διήμερο πακέτο διαμονής σε ένα ξενοδοχείο για 2 άτομα μέσω κλήρωσης, αρκεί να κάνουν like στη φωτογραφία σας, να αφήσουν ένα σχόλιο ή να προωθήσουν την ίδια τη φωτογραφία. [Δείτε επίσης: Πώς να οργανώσετε έναν πετυχημένο διαγωνισμό στα Social Media;]

Επιλογή φωτογραφιών

Εννοείται πως για να διατηρείτε έναν ωραίο λογαριασμό στο Instagram, που τραβάει το μάτι του ταξιδευτή, πρέπει οι φωτογραφίες που ανεβάζετε να είναι όμορφες, αληθινές και όχι παραπλανητικές. Αν δεν σας φτάνει η επεξεργασία και τα φίλτρα για να το πετύχετε, ή δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο, μπορείτε να συνεργαστείτε με φοιτητές φωτογραφίας, εργαστήρια καλών τεχνών της περιοχής σας, ακόμα και επαγγελματίες φωτογράφους για ένα καλαίσθητο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Φωτογραφίες από ομαδικά ταξίδια που έχετε οργανώσει ή από τους προορισμούς, που πηγαίνετε, είναι μία καλή αρχή.

Χρήση φωτογραφιών ΚΑΙ από άλλους

Πέρα από τις δικές σας φωτογραφίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις φωτογραφίες των πελατών σας, πάντα με την άδεια τους και αφού τους “αναφέρετε”, φυσικά. Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από την εικόνα των πελατών σας που περνάνε καλά στα ταξίδια σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...