Το 57% των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων προσέλκυσε νέους πελάτες χάρη στο blog τους

Έχεις δει εκατομμύρια από διαφορετικά ξενοδοχειακά δωμάτια, απορροφάς τις νέες πληροφορίες σαν το σφουγγάρι για τους προορισμούς, έχεις δοκιμάσει πιάτα σε μοναδικά εστιατόρια, έχεις στα χέρια σου χιλιάδες γνώσεις για τα προϊόντα σου, έχεις καινούριους φίλους, που κάτι έχουν να μοιραστούν, έχεις δικτυωθεί κι όμως κάτι λείπει, κι αυτό είναι το blog.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι, όπως υποστηρίζει και το skybluecontent.com, για να διατηρείς ένα blog για το ταξιδιωτικό σου γραφείο, που είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείς ένα τέτοιο εργαλείο που σου προσφέρεται. Ας αρκεστούμε, όμως στην αναφορά των σημαντικότερων και μοναδικών λόγων.

1. Το να διατηρείς blog προωθεί και διαφημίζει την εξειδίκευσή σου. Όπου κι αν έχεις ταξιδέψει τελευταία, για να βρεις νέους συνεργάτες για το ταξιδιωτικό σου πρακτορείο, ή νέους προορισμούς για τους πελάτες σου, έχεις αποκτήσει κάποιες γνώσεις, που οι ανταγωνιστές σου πιθανότατα δεν έχουν γιατί κάθονται απλά και μόνο στο γραφείο τους. Είσαι με λίγα λόγια, ειδικός για κάποιους προορισμούς, έχεις προσωπική εμπειρία και αυτό είναι ανεκτίμητης αξίας για τους πελάτες σου, αφού μπορείς πολύ εύκολα να δεις τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία. Επομένως, το blog είναι αυτό, που θα βοηθήσει το πελατειακό σου κοινό να μάθει για σένα περισσότερα, και φυσικά να προτιμήσει εσένα έναντι των υπολοίπων.

2. Το blog είναι κάτι το υπέροχο για μια επιχείρηση σαν τη δική σου. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που διατηρούν blog έχουν 55% περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα τους, σύμφωνα με το HubSpot. Στην πραγματικότητα, όμως το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, αφού το 57% των ταξιδιωτικών πρακτορείων έχουν προσελκύσει πελάτες λόγω του blog τους. Τι περιμένεις λοιπόν;

3. Το να γράψεις στο blog σου για το τελευταίο σου ταξίδι σε κάνει πιο ενδιαφέρουσα επιλογή. Τα ταξίδια είναι ενδιαφέροντα από κάθε άποψη, όλοι το ξέρουν αυτό, και φυσικά το γνωρίζουν και οι πελάτες σου. Το γεγονός ότι ταξιδεύεις σε όλον τον κόσμο, και όλο αυτό για να προσφέρεις την τέλεια εμπειρία στους πελάτες σου, κάνει τους πελάτες να σε βλέπουν με άλλο μάτι, και να νιώθουν την ανάγκη – κι όχι απλά να θέλουν- να επιλέξουν εσένα για την δική τους ταξιδιωτική εμπειρία.

4. Μέσω του blog μπορείς να προωθήσεις περισσότερο συγκεκριμένους προμηθευτές και συνεργάτες σου. Δίνοντας στους πελάτες σου, υπάρχοντες και δυνητικούς, τα αληθή στοιχεία για τους αγαπημένους σου προμηθευτές, δείχνεις με ποιες επιχειρήσεις θέλεις να συνεργαστείς, και ενδεχομένως αυτές να σου δώσουν καλύτερες συνθήκες από άλλες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...