Τα social media νούμερο ένα έμπνευση για την εύρεση ταξιδιωτικών προορισμών

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να εδραιώνονται ως κρίσιμο μέρος του προγραμματισμού των διακοπών, με εκατομμύρια GenZ-ers και Millennials να τα χρησιμοποιούν για να βρουν έμπνευση για το επόμενο ταξίδι τους. Περισσότερο από το 75% των ταξιδιωτών βρίσκουν την έμπνευση για το επόμενο ταξίδι τους στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα ταξίδια από τις προτάσεις από στόμα σε στόμα

Ο αριθμός των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως έχει αυξηθεί εντυπωσιακά [4,9 δισεκατομμύρια το 2023] και τα δύο τρίτα αυτής της τεράστιας βάσης χρηστών χρησιμοποιεί κανάλια κοινωνικών μέσων για να ερευνήσει επωνυμίες και να λάβει συστάσεις. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένουν κορυφαία επιλογή των νέων ταξιδιωτών στην εύρεση ταξιδιωτικών προορισμών.

Σύμφωνα με την Έκθεση Global Travel Trends 2023, περισσότερο από το 75% των ερωτηθέντων έχουν εμπνευστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ταξιδέψουν σε έναν συγκεκριμένο προορισμό, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Οι συστάσεις από στόμα σε στόμα παρέμειναν ισχυρές σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά εξακολουθούσαν να έχουν πολύ μικρότερο μερίδιο [47% μεταξύ των ερωτηθέντων]. Περίπου το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε εμπνευστεί να ταξιδέψει σε έναν προορισμό, αφού τον είδαν να εμφανίζεται σε μια ταινία, σε μια τηλεοπτική εκπομπή ή στις ειδήσεις.

Η έκθεση Global Travel Trends αποκάλυψε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών της νέας γενιάς. Πάνω από το 60% από αυτούς έχουν επιλέξει έναν προορισμό επειδή φαίνεται καλός στις φωτογραφίες και σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι ήθελαν να ταξιδέψουν σε ένα μέρος που μπορούν να επιδείξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, σχεδόν το 80% των GenZ-ers και Millennials θα ήθελαν να συμμετάσχουν για μια μέρα στη ζωή των ντόπιων του προορισμού που επισκέπτονται και οι μισοί από αυτούς σχεδιάζουν ένα ολόκληρο ταξίδι πηγαίνοντας σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο και δοκιμάζοντας τοπικά φαγητά και κουζίνα.

Οι ταξιδιώτες και οι τουρίστες θα δαπανήσουν 854 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, 120 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από πέρυσι

Αν και ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνει τις τιμές σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς, το 2023 πρόκειται να σημειώσει αριθμό ρεκόρ ταξιδιωτών. Σύμφωνα με έρευνα της Statista, περισσότεροι από 1,86 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες θα ξοδέψουν χρήματα για πακέτα διακοπών, ξενοδοχεία, ιδιωτικές ενοικιάσεις διακοπών, κάμπινγκ και κρουαζιέρες το 2023, 200 εκατομμύρια περισσότερα από το 2022, ωθώντας τα συνολικά έσοδα της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας σε νέα ρεκόρ.

Η Statista αναμένει από τους ταξιδιώτες να ξοδέψουν πάνω από 854 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ή 120 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από πέρυσι, δείχνοντας ότι ολόκληρη η αγορά έχει ανακάμψει πλήρως και έχει ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από τον COVID-19. Τα ξενοδοχεία, ως το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς, θα παράγουν σχεδόν το ήμισυ αυτής της αξίας, ή περίπου 408 δισ. δολάριαΤα πακέτα διακοπών θα φέρουν άλλα 280 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν ενοικιάσεις διακοπών και κάμπινγκ, με έσοδα 96,8 και 43,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Μέχρι το 2027, τα ταξίδια και ο τουρισμός πρόκειται να γίνουν βιομηχανία ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...