Τι πρέπει να κάνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες για να προσελκύσουν ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας


Ο Peter Hilliard στο datatraxtechnologies.com (Λογισμικό για Tour Operators) αναφέρει ότι οι millennials έχουν μετατραπεί πολύ γρήγορα σε ένα σημαντικό κοινό, καθώς αποτελούν το 22% του συνόλου των ταξιδιωτών και ξοδεύουν περίπου 200 δις δολάρια κάθε χρόνο στα ταξίδια. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για ένα κοινό, που ικανοποιείται αρκετά δύσκολα, και οι tour operators πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτού του κοινού, προσφέροντας αυθεντικές και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

ομαδικά ταξίδια

1. Ανεμπόδιστη online εμπειρία
Οι millennials, όσον αφορά στον ψηφιακό κόσμο,  έχουν υψηλές προσδοκίες και περιμένουν να έχουν καλή online εμπειρία, όταν αλληλεπιδρούν με την κάθε επιχείρηση, γι’ αυτό η ιστοσελίδα ενός ταξιδιωτικού πράκτορα θα πρέπει να είναι απλή, διαισθητική στη χρήση και προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή.

2. Αυθεντική φωνή
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να είναι ορατοί σε αυτό το κοινό και η διαφήμιση – συμπεριλαμβανομένης και της παραδοσιακής διαφήμισης – είναι ο ιδανικός τρόπος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που διεξήχθη στις ΗΠΑ σε 500 millennials, το 62% των ερωτηθέντων ένιωσαν πιο συνδεδεμένοι με το brand, όταν είδαν αυθεντικό και αξιόλογο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τους millennials σήμερα είναι:

  • Οικογένεια και φίλοι: 72%
  • Μηχανές αναζήτησης και online κριτικές: 50%
  • Κοινωνικά δίκτυα: 21,4%
  • Bloggers και ειδικοί: 20.2%

Πρόκειται για ένα κοινό, που ψάχνει ότι θέλει και το πιθανότερο είναι ότι θα επιδιώξει να διασταυρώσει τις πληροφορίες, που θα βρεί για μία επιχείρηση στην ιστοσελίδα της, με κριτικές πελατών από άλλες ιστοσελίδες, όπως το TripAdvisor. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δώσετε κίνητρο στους πελάτες σας, να γίνουν πρεσβευτές του brand σας, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, βίντεο και κριτικές.

3. Εξατομίκευση προϊόντων και υπηρεσιών

Οι Millennials προτίθενται, περισσότερο από όλους, να δώσουν στις επιχειρήσεις, προσωπικά τους στοιχεία, εάν πρόκειται να λάβουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Συνεπώς, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, που θα προσφέρουν υπηρεσίες σύμφωνα με τη συμπεριφορά, την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, θα βγουν κερδισμένοι. [Δείτε ακόμη: Οι ταξιδιώτες προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα για προσωποποιημένες υπηρεσίες]

4. Ανταμοιβή τακτικών πελατών

Οι Millennials περιμένουν να ανταμοιφθούν όταν είναι πιστοί σε μία επιχείρηση. Η ανταμοιβή αυτή δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι οικονομική, αλλά θα μπορούσε να αφορά σε κάποια ειδικά προνόμια, όπως ειδικές εξατομικευμένες προσφορές, προσωποποιημένες εμπειρίες κλπ.

5. Mobile κράτηση

Οι ταξιδιωτικές πράκτορες πρέπει να προσφέρουν τη δυνατότητα στους νεαρούς πελάτες τους, να κάνουν τις κρατήσεις τους online, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό η ιστοσελίδα του τουριστικού πρακτορείου, να έχει ένα εύχρηστο σύστημα κρατήσεων, που να επιτρέπει στο χρήστη, να κάνει την αγορά του εύκολα και γρήγορα, ενώ είναι ακόμη στο δρόμο. [Δείτε ακόμη: Η έρευνα της Google για τις ταξιδιωτικές αναζητήσεις μέσω κινητού]

Σχετικά Άρθρα