Πώς μπορούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να αξιοποιήσουν τα social media;


Σε όλους μας αρέσουν οι διακοπές, και τις εμπειρίες μας, συνηθίζουμε να τις συζητάμε μήνες ακόμα και χρόνια μετά. Πλέον όμως, οι διακοπές είναι ένα από τα πιο πολύ ανεβασμένα και πολυσυζητημένα θέματα στα social media, καθώς μοιραζόμαστε φωτογραφίες, τοποθεσίες και κριτικές, είτε θετικές είτε αρνητικές, μέσα από τα προφίλ μας και μάλιστα την ώρα, που είμαστε ακόμα σε διακοπές. Είναι, λοιπόν, απολύτως λογικό οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να χρησιμοποιούν τα social media ώστε να διαφημίζονται και να έρχονται σε επαφή με φίλους και επίδοξους πελάτες.

Πώς να χρησιμοποιείτε, λοιπόν, τα sοcial media;

ταξιδιωτικοί πράκτορες

#1 Μοιραστείτε σε πραγματικό χρόνο φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια που οργανώνετε.

Για παράδειγμα μία πρωινή εικόνα – για καλημέρα – από τον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου με το οποίο συνεργάζεστε είναι ό,τι καλύτερο.

#2 Δημιουργήστε ένα δικό σας Hashtag.

Σε όλα τα social media, και ειδικά στο Instagram και το Twitter, το hashtag – η θεματική ετικέτα δηλαδή – δίνει χαρακτήρα σε κάθε κοινοποίηση. Φτιάξτε ένα χαρακτηριστικό hashtag, λοιπόν, που θα χρησιμοποιείτε σε κάθε σας post ώστε να προσδίδετε μοναδικότητα και οι ακόλουθοί σας, να αναγνωρίζουν αμέσως το post. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι η επωνυμία της εταιρίας σας ή το επαγγελματικό σας όνομα.

# 3 Επιβραβεύστε τα πιο πολυσυζητημένα ή ευφάνταστα post των πελατών σας.

Ζητήστε από τους πελάτες σας να μοιραστούν στα δικά τους social media φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια από το ταξίδι τους και – χρησιμοποιώντας το hashtag σας – κάντε δώρα στα post με τα περισσότερα Likes και σχόλια.

#4 Γνωρίστε τους συνεργάτες σας στο κοινό σας.

Μην κάνετε αναρτήσεις μόνο για τα ταξίδια και τις υπηρεσίες που προσφέρετε, αλλά γνωρίστε στους πελάτες σας, τους συνεργάτες σας και τους ανθρώπους που σας βοηθάνε να οργανώσετε τα ταξίδια τους. Δείχνοντας ένα πιο «παρεϊστικο» προφίλ, είναι πολύ πιο πιθανό να προτιμήσουν την ομάδα σας για τις διακοπές τους.

#5 Φτιάξτε συλλεκτικά βίντεο και κολλάζ.

Στο τέλος κάθε πετυχημένης σεζόν φτιάξτε ένα βίντεο ή ένα κολλάζ φωτογραφιών με τις πιο αστείες, συγκινητικές ακόμα και δύσκολες στιγμές, που ζήσατε στα ταξίδια (στην οργάνωσή τους και κατά τη διάρκεια) και ευχαριστείστε τους πελάτες και τους συνεργάτες σας.

#6 Φροντίστε να έχετε πάντα ανοιχτές τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Στα social media οι φωτογραφίες και οι υπόλοιπες κοινοποιήσεις εμφανίζονται και με τη μορφή χάρτη. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν κάνετε κάποιο post, είτε κοινοποίηση παρουσίας, είτε μία νέα φωτογραφία, φροντίστε να έχετε ενεργοποιημένο το gps της συσκευής σας, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να δουν σε ποιο σημείο βρίσκεστε και να μπείτε στον παγκόσμιο χάρτη με τα post των social media, όπου θα μπορούν να σας δουν επίδοξοι πελάτες.

#7 Κοινοποιήστε τις φωτογραφίες και τα σχόλια των πελατών σας.

Επειδή ένα προφίλ, που θα αυτοπαρουσιάζεστε και θα ευλογείτε τα γένια σας δεν έχει νόημα, μην ξεχνάτε να κοινοποιείτε και τα post που κάνουν οι πελάτες σας, ακόμα και τα αρνητικά τους σχόλια ανά διαστήματα, αφού φυσικά έχετε πάρει την άδειά τους. Eξάλλου, η δουλειά σας είναι τα ταξίδια τους, οπότε οι ίδιοι και οι κοινοποιήσεις τους, είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποί σας.

Σχετικά Άρθρα