Τάσεις στο online marketing για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες το 2019!

Το να προσπαθεί κανείς να ακολουθήσει πιστά τις τάσεις που παρουσιάζονται στο online marketing στην βιομηχανία του τουρισμού, είναι πραγματικά από τις πιο δύσκολες αρμοδιότητες.

Με την τεχνολογία υπάρχει κάθε μέρα και κάτι καινούριο, ικανό να σε ενθουσιάσει. Ο καταναλωτής από την άλλη παρουσιάζει μεταβολές στην συμπεριφορά του συνεχώς. Είναι, λοιπόν, αδύνατο να αγνοήσει κανείς τη σχέση μεταξύ της καταναλωτικής συμπεριφοράς και της στρατηγικής marketing.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν οι παρακάτω τάσεις, σύμφωνα με το checkfront.com, οι οποίες αξίζει να εξεταστούν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για το 2019.

1. Μεταβαλλόμενο περιεχόμενο σε βίντεο.

Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε όχι, οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν να παρακολουθήσουν μια ταινία παρά να διαβάσουν ένα βιβλίο. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται κανείς. Άλλωστε η καθημερινότητα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις, άλλοι περπατάμε, πηγαίνουμε βόλτα το σκύλο, παίρνουμε τα παιδιά από το σχολείο, δουλεύουμε κλπ. Μερικές φορές, λοιπόν, είναι ευκολότερο να καθίσει κανείς να δει μια ταινία διάρκειας 2 ωρών παρά να διαβάζει για δυο ώρες.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Η ανάγνωση ενός ιστολογίου απαιτεί περισσότερο χρόνο από την αναπαραγωγή ενός σύντομου βίντεο.

Σύμφωνα με έρευνα του Hubspot, το 53% των καταναλωτών θέλουν να δουν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο στο μέλλον. Ακολουθούν μερικές ιδέες που παραπέμπουν στις τάσεις για να αναβαθμίσετε το περιεχόμενο του βίντεο σας.

Το Live Streaming είναι ένας τρόπος να προσεγγίσετε τους επισκέπτες σας εύκολα και αμέσως. Δίνει στον θεατή μια άμεση εμπειρία σε πραγματικό χρόνο που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού.

Τα βίντεο 360 μοιρών είναι ιδανικά για να παρουσιάσεις σε κάποιον εν δυνάμει πελάτη μια τοποθεσία. Επιπλέον, οι περισσότεροι καταναλωτές αγαπούν την εικονική πραγματικότητα.

2. Μην πουλάς κάτι! Δείξε και πες κάτι!

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς πόσες διαφημίσεις συνάντησες σήμερα. Σίγουρα θα είναι μεγάλος αριθμός, αφού οι διαφημίσεις έρχονται, άλλωστε, σε εμάς σε τόσο μεγάλους όγκους και είναι αδύνατο να τις αγνοήσουμε. Το θέμα είναι όμως ότι οι επιχειρήσεις τείνουν να γίνονται απρόσωπες στις διαφημίσεις τους. Τώρα, με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο, ο καταναλωτής μπορεί να ανακαλύψει ότι θέλει για μια εταιρεία. Αντί, λοιπόν, μια επιχείρηση να μένει απρόσωπη, καλύτερα να δείξει τι προσφέρει, και ποια είναι η ιδιαίτερη ταυτότητά της. Έτσι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με το ταξιδιωτικό πρακτορείο και τους καταναλωτές, είναι να υπάρξουν online αληλεπιδράσεις.

Εμπιστευθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην αναρτάτε συνεχώς περιεχόμενο, απλώς για να το κάνετε. Θα πρέπει να απαντήσετε και στα σχόλια. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε ανοιχτοί με τις κριτικές των πελατών σας. Τέλος, καλό θα ήταν να αποστέλλονται και εξατομικευμένα μηνύματα μέσω email.

1η δημοσίευση: ΜΑΪΟΣ 23, 2018

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...