Τα βασικά για να προβάλετε το ταξιδιωτικό πρακτορείο σας

Στα πλαίσια ενός σωστού marketing θέλετε το ταξιδιωτικό πρακτορείο σας, να γίνει γνωστό σε όλο και περισσότερους επίδοξους πελάτες. Η διαφήμιση, λοιπόν, και η προβολή μέσω ΜΜΕ και social media πρέπει να είναι οργανωμένη. Πώς;

  1. Φτιάξτε ένα press kit

Για να είστε πάντα σε ετοιμότητα φτιάξτε ένα press kit, δηλαδή ένα απλό κείμενο για το γραφείο σας -με την ιστορία του και τις υπηρεσίες του-, και μαζί με μερικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης -ιδανικά επαγγελματικές-, στείλτε το σε όποιο μέσο επιθυμεί, να σας κάνει παρουσίαση, είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό.

  1. Βάλτε διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα / ιστοσελίδα

Ξεκινώντας από τα μέσα της περιοχής σας, βάλτε διαφημίσεις, όσες περισσότερες σας επιτρέπει το budget σας, μιας και πολλοί που μένουν στην περιοχή μπορεί να συμβουλευτούν τα τοπικά, ακόμη και για τα ταξίδια τους.

  1. Διαφήμιση μέσω Facebook

Μία οικονομική και καλή λύση είναι και η επί πληρωμή διαφήμιση μέσω Facebook. Μπορείτε να καθορίστε το κοινό – στόχο σας και μέσα από τα αναλυτικά στοιχεία, να δείτε την απήχησή της διαφήμισής σας.

  1. Αναμνηστικά με το λογότυπό σας

Ναι, μπλουζάκια, σπίρτα, στυλό, ίσως και μαγνητάκια με το λογότυπο και το τηλέφωνο / site του πρακτορείου σας είναι από τις πιο κλασσικές τεχνικές marketing και – ναι –  πιάνει.

  1. Σταθερό Newsletter

Μη ξεχνάτε να στέλνετε και newsletter -με τα νέα του γραφείου σας- σε πελάτες και ΜΜΕ. Πολλές ιστοσελίδες ανεβάζουν τα νέα σας δωρεάν, ενώ πολλά περιοδικά και εφημερίδες έχουν newsletter στα οποία εντάσσουν και δελτία τύπου. Να έχετε υπόψη σας ότι και οι πελάτες σας, θα θέλουν να ξέρουν για τις προσφορές και τα ταξίδια σας.

  1. Μοιράστε επαγγελματικές κάρτες

Τυπώστε επαγγελματικές κάρτες για εσάς και τους συνεργάτες/ υπαλλήλους σας και μοιράστε τις σε κάθε ευκαιρία. Είτε πρόκειται για κάποιον πελάτη, είτε για κάποιο επαγγελματία του χώρου των ΜΜΕ, είτε ακόμη και για κάποιο προμηθευτή, μία κάρτα μπορεί να σας βάλει στο τοπίο.

  1. Συνδεθείτε σε σχετικά group στα social media

Χτίστε ένα δίκτυο γνωριμιών και πελατών μέσα από τα group σε Facebook, LinkedIn και άλλα social media. Μπορείτε να πάρετε ιδέες, να μιλήσετε με επαγγελματίες, να βρείτε νέους προμηθευτές και συνεργάτες, αλλά και να προμοτάρετε το τουριστικό γραφείο σας με μία απλή δωρεάν συμμετοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...