10 πράγματα που ΔΕΝ κάνει ένας κακός τουριστικός πράκτορας

Ο ταξιδιωτικός συντάκτης, James Shillinglaw, μας αποκαλύπτει τα δέκα πράγματα που δεν κάνει ένας κακός τουριστικός πράκτορας:

τουριστικός πράκτορας

1. Δεν ακούει τους πελάτες

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας αφιερώνει χρόνο στο κάθε πελάτη, ενημερώνεται για τις προηγούμενες διακοπές του, τη οικογενειακή του κατάσταση, τους επιθυμητούς του προορισμούς, τον τρόπο ζωής του και τον προϋπολογισμό του.

2. Δεν κάνει marketing

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας ακολουθεί κάποιες στρατηγικές marketing για την προώθηση των υπηρεσιών του. Στέλνει διαφημιστικά φυλλάδια, email, newsletter και χρησιμοποιεί τακτικά τα social media.

3. Δεν γνωρίζει τα προϊόντα

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας γνωρίζει καλά τα προϊόντα που πουλάει και αποκτά προσωπική εμπειρία σε αυτά. Επειδή στην αγορά προσφέρεται πληθώρα προϊόντων εξειδικεύεται σε κάποια, ενώ επωφελείται από τα προγράμματα κατάρτισης για να διευρύνει τις παροχές του.

4. Δεν ξέρει προορισμούς

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας γνωρίζει καλά τους προορισμούς που προωθεί, ενώ επωφελείται από τα μαθήματα ειδικής κατάρτισης για προορισμούς και επιδιώκει να βελτιώσει τις γνώσεις του γύρω από μία χώρα, περιοχή ή πόλη.

5. Δεν διοργανώνει ταξίδια για γκρουπ

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας αναζητά γκρουπ και στρέφεται στις κατάλληλες αγορές, αυξάνοντας έτσι τα έσοδά του.

6. Δεν προωθεί προτιμώμενους συνεργάτες

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας συνεργάζεται με προτιμώμενους προμηθευτές, που παρέχουν προνομιακές τιμές, αναβαθμίσεις, ειδικές παροχές και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ενώ παίρνουν προσυμφωνημένες προμήθειες.

7. Δεν κάνει follow up

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας επικοινωνεί με τον πελάτη και μετά το ταξίδι του, για να δει πόσο ικανοποιημένος έμεινε και εάν έχει κάποιες παρατηρήσεις.

8. Δεν εκπαιδεύεται

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας αναζητά συνέχεια τρόπους εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους προμηθευτές, προορισμούς και εξοπλισμό, που μπορεί να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του.

9. Δεν ζητάει υποστήριξή

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας συνεργάζεται και με άλλους πράκτορες ή επαγγελματίες, εάν χρειαστεί πληροφορίες ή τεχνογνωσία, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών του.

10. Δεν αναπτύσσει σχέσεις

Ο καλός ταξιδιωτικός πράκτορας αναπτύσσει σταθερούς δεσμούς με τους πελάτες και τους προμηθευτές του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...