Δημιουργικές ιδέες για κάθε τουριστικό πράκτορα

Για τους επαγγελματίες του τουρισμού δεν είναι όλα δημόσιες σχέσεις και οικονομικά πλάνα. Οι πελάτες σας, ειδικά αυτοί που επιλέγουν τα ταξίδια με ομαδικά tour και τουριστικούς οδηγούς θέλουν να δουν κάτι δημιουργικό από εσάς, κάτι ιδιαίτερο. Πώς μπορείτε να είστε πιο δημιουργικοί;

  1. Δημιουργήστε δωρεάν οδηγούς για τους πελάτες σας

Είτε online σε PDF, είτε τυπωμένα φυλλάδια, δημιουργήστε ενδιαφέροντες τουριστικούς οδηγούς για τους πελάτες σας. Προσπαθήστε να είστε πρωτότυποι, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις προτάσεις για ξεναγήσεις, διασκέδαση, φαγητό και ποτό.

  1. Συνεργαστείτε με επαγγελματίες φωτογράφους

Για ακόμα πιο όμορφες φωτογραφίες, μπορείτε στα ομαδικά, οργανωμένα ταξίδια σας να έχετε μαζί και έναν επαγγελματία φωτογράφο και ύστερα να δώσετε τις φωτογραφίες και στους πελάτες σας, δωρεάν, είτε με μία μικρή χρέωση.

  1. Βγάλτε δικές σας φωτογραφίες

Αν ένας επαγγελματίας είναι εκτός budget, τότε πειραματιστείτε εσείς με τις φωτογραφίες των πελατών σας. Μια καλή κάμερα και ίσως μερικά μαθήματα φωτογραφίας σίγουρα θα βοηθήσουν.

  1. Επανασχεδιάστε το site σας

Όπως όλα, έτσι και τα site και ο σχεδιασμός τους έχουν μόδες και τάσεις. Αν, λοιπόν, έχετε καιρό να αλλάξετε τη σελίδα σας, τότε ήρθε η ώρα για μία δημιουργική αλλαγή. Λειτουργικός και μοντέρνος σχεδιασμός που να «πείθει» τον πελάτη.

  1. Βρείτε την κλίση σας και γίνετε expert

Ταξίδια περιπέτειας είναι το φόρτε σας; Τότε γίνετε μέλος σε ομάδες με λάτρεις και επαγγελματίες του χώρου και μάθετε τα πάντα. Μήπως ειδικεύεστε σε ταξίδια με αντικείμενο την τέχνη; Επισκεφτείτε τις εκθέσεις, τα μουσεία και ό,τι ακόμα βάζετε στο tour.

  1. Φτιάξτε infographics

Τα Infographics είναι ένας δημιουργικός και σύγχρονος τρόπος να δώσετε πληροφορίες -για εσάς και τα ταξίδια σας- στους πελάτες. Δημιουργήστε, λοιπόν, παιχνιδιάρικα, ακόμα και αστεία Infographics, αντί για κείμενα και ανεβάστε τα στις σελίδες σας στα social media και το site σας.

  1. Ένα slideshow αναμνήσεων

Αντί για στατικές εικόνες, δημιουργήστε ένα slideshow με εικόνες και βίντεο από τα ταξίδια σας. Με την κατάλληλη επεξεργασία, ακόμα και μουσική, θα κάνετε τους πελάτες σας να αναπολούν όμορφες στιγμές και να θέλουν κι άλλο, αλλά και τους επίδοξους πελάτες, να ανυπομονούν για ένα ταξίδι μαζί σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...