8 Τρόποι για να καθιερωθείτε στη βιομηχανία του τουρισμού

hotelbusiness Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως κάνουμε καλά τη δουλεία μας και ότι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η βιομηχανία στην οποία ανήκουμε. Το θέμα είναι “πώς μπορούμε να πείσουμε και τους υπόλοιπους, συναδέλφους, συνεργάτες και κοινό για την κατάρτισή μας”. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Colm Hanratty στο trekksoft.com (συμβουλευτική εταιρεία για επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού) υπάρχουν 8 τρόποι με τους οποίους κάποιος επαγγελματίας του χώρου του τουρισμού μπορεί να ισχυροποιήσει τη θέση του.

  1. Αναδείξατε τις γνώσεις σας μέσα από ένα blog

Η παρουσία σας στο διαδίκτυο ως ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα εμπειρικό blog με συμβουλές, σχόλια, δικές σας ταξιδιωτικές ιστορίες και κείμενα μέσα από τα οποία δείχνετε τις γνώσεις σας.

  1. Συμμετέχετε σε συνέδρια και ημερίδες

Οι διοργανωτές των συνεδρίων και των ημερίδων συνήθως έχουν ήδη αποφασίσει ποιοι θα είναι οι ομιλητές. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που χρειάζονται άτομα για μία παραπάνω άποψη ή να γεμίσουν το πρόγραμμα. Κάντε, λοιπόν, κάποιες επαφές μαζί τους και δηλώστε τους την επιθυμία σας να εμπλακείτε ενεργά, είτε στη διοργάνωση του event, είτε ως ομιλητής.

  1. Συμμετέχετε σε συζητήσεις στα LinkedIn Groups

Το  LinkedIn είναι μία μεγάλη επαγγελματική κοινότητα και, αν θέλετε να γίνετε γνωστός επαγγελματίας του χώρου και να κάνετε επαφές, σκεφτείτε να εγγραφείτε σε Groups με επαγγελματίες, που αφορούν το χώρο και συζητήστε μαζί τους, έχοντας σταθερές απόψεις και επιχειρήματα.

  1. Μοιραστείτε «επαγγελματικό περιεχόμενο» στο Twitter

Με αυτό δεν εννοούμε να βομβαρδίζετε τους followers σας με νέα ταξίδια και πακέτα προσφορών όλη την ώρα. Ωστόσο, μπορείτε και να προμοτάρετε τη δουλεία σας, αλλά και να σχολιάζετε κάτι σχετικό με τον επαγγελματικό σας τομέα, καθώς είναι πολύ πιθανό αρκετοί από τους ακόλουθούς σας, να ανήκουν στον ίδιο τομέα επίσης, οπότε θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακολουθούν ένα χρήστη, που στο λογαριασμό του ασχολείται και με τα επαγγελματικά του ζητήματα.

  1. Δημοσιεύστε και στο LinkedIn

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το LinkedIn ως ένα Online βιογραφικό. Για να κάνετε τη διαφορά, όμως, πρέπει να έχετε ενεργή συμμετοχή. Ανεβάστε βίντεο, άρθρα ή άλλα κείμενα σχετικά με τη βιομηχανία του τουρισμού, και το LinkedIn θα ενημερώσει όλες τις επαφές σας γι αυτό.

  1. Προσπαθήστε να καταχωρήσετε ένα κείμενό σας σε κάποιο έντυπο ή ηλεκτρονικό MME του χώρου

Στον ειδικό τύπο, που απευθύνεται σε επαγγελματίες, πολλές φορές δημοσιεύονται κείμενα γραμμένα από τους ίδιους τους επαγγελματίες. Αντίστοιχα με τα συνέδρια, και σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνήστε με τέτοια ΜΜΕ και ρωτήστε τους αν θα τους ενδιέφερε να δημοσιεύσουν κάποιο κείμενό σας.

  1. Συμμετέχετε σε συζητήσεις και το Twitter

Κάθε εβδομάδα πολλά topics, δηλαδή θέματα συζήτησης στο Twitter έχουν να κάνουν με τα ταξίδια. Υπάρχουν οι επαγγελματίες του χώρου, οι travel bloggers αλλά και οι τουρίστες, που μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Μιλήστε, λοιπόν, με αυτούς και κάνετε σχόλια και retweet και να θυμάστε πώς οι travel bloggers είναι της μόδας και ασκούν επιρροή.

  1. Σχολιάστε πάντα την επικαιρότητα

Στο χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας κάθε εβδομάδα κάτι θα γίνει. Είτε κάτι καλό, είτε κακό, μία νέα ρύθμιση, μία νέα τάση… Όπως και να έχει ενημερωθείτε κατάλληλα και μοιραστείτε τις απόψεις σας για τα επίκαιρα θέματα του χώρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...