6+1 Πράγματα που πρέπει να κάνει ένας ταξιδιωτικός πράκτορας που θέλει να πετύχει


βήματαΣύμφωνα με το
blog.inteletravel.com,
οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από εργαλεία, που πρέπει να αξιοποιήσουν, εάν θέλουν να διακριθούν στο χώρο τους:

1) Προσωπική Εξυπηρέτηση

O ταξιδιωτικός πράκτορας πρέπει να προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες του. Από την αρχή πρέπει να γνωρίζει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.

2) Ειδίκευση

Με τα πάντα σχεδόν να είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι μπορούν απλά να “σερφάρουν” στο διαδίκτυο για να μάθουν ότι επιθυμούν. Όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με τις προσωπικές συστάσεις και τη γνώση ενός ειδικού για τις δραστηριότητες/προορισμούς, που ενδιαφέρουν τον πελάτη.

3) Επίγνωση της αποστολής

Ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο είσαι μια επιχείρηση, που διαθέτει μία αποστολή. Ο πράκτορας πρέπει να γνωρίζει καλά τι πρεσβεύει η επιχείρηση αυτή και να το επικοινωνήσει στους πελάτες του.

4) Οικοδόμηση σχέσεων

Πριν τις πωλήσεις, προέχουν οι σχέσεις. Όταν ο τουριστικός πράκτορας αποπνέει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη, τότε αυξάνονται και οι πωλήσεις του.

5) Προσβασιμότητα

Οι πελάτες θέλουν έναν επαγγελματία προσβάσιμο, που να τους παρέχει εγκαίρως όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

6) Χρήση των Social Media

Η επικοινωνία του ταξιδιωτικού πράκτορα με το κοινό του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρει ιδέες και συμβουλές, καθώς και για να προωθήσει τις υπηρεσίες του.

+ Συνεχής εκπαίδευση

Η τουριστική βιομηχανία είναι ένας τομέας, που αλλάζει συνεχώς. Για να επιτύχει ένας επιχειρηματίας σε αυτόν τον χώρο, πρέπει να εξελίσσει τις υπηρεσίες του και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

Σχετικά Άρθρα