Γιατί οι τουριστικοί πράκτορες πρέπει να χρεώνουν κάτι… παραπάνω

Σύμφωνα με το άρθρο της Emily Peters στην ιστοσελίδα της εταιρείας ταξιδίων Montrose Travel, οι τουριστικοί πράκτορες έχουν πολλούς και καλούς λόγους, για να χρεώνουν αυτό το κάτι παραπάνω, δηλαδή την προμήθειά τους. Παλαιότερα ήταν δεδομένο ότι οι επαγγελματίες τους χώρου δούλευαν με ποσοστά και προμήθειες, αλλά πλέον όλοι ζητούν να πληρώσουν όλο και λιγότερα και η οικονομική λύση είναι και η καλύτερη.

Μήπως, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι; Ψάχνουμε εκπτώσεις, αλλά δεχόμαστε εκπτώσεις και στην ποιότητα; Τι σημαίνει για τον πελάτη ένας πράκτορας, που χρεώνει κάτι λίγο παραπάνω;

Θυμηθείτε γιατί σας πληρώνουν οι συνεργάτες σας

Όταν κλείνετε μία κρουαζιέρα, ένα τουρ ή ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, η προμήθεια που παίρνετε στην ουσία είναι το «ευχαριστώ» των συνεργατών σας, για την προτίμηση που δείξατε σε αυτούς και όχι σε κάποιον ανταγωνιστή. Έτσι κι ο πελάτης πληρώνει κάτι παραπάνω, όχι μόνο για την έρευνα και το σχεδιασμό που κάνετε, αλλά και για το χρόνο, που αφιερώνετε σε αυτούς.

Οι έξτρα χρεώσεις σημαίνουν αξία

Τα δωρεάν και τα φθηνά είναι καλά για λίγο, δεν υπόσχονται όμως την ποιότητα -και δικαιολογημένα άλλωστε. Εφόσον προσφέρετε κορυφαίας ποιότητας ταξίδια -σε κάθε budget-, τότε, ναι!, να απαιτήσετε τα παραπάνω χρήματα που αξίζετε. Χρεώνετε την υπηρεσία που προσφέρετε, και καλά κάνετε.

Οι καλές αμοιβές μπορούν να βελτιώσουν τη φήμη της τουριστικής βιομηχανίας και τον κλάδο των πρακτόρων

Από τη στιγμή που το internet μπήκε δυναμικά στο χώρο των ταξιδίων, πολλοί νόμιζαν, ότι ήρθε το τέλος των  ταξιδιωτικών πρακτόρων. Όμως, η δουλειά σας είναι να «ξεμπερδεύετε» τους πελάτες σας, να τους δίνετε τις πληροφορίες, που πραγματικά χρειάζονται, να κάνετε έρευνα και να οργανώνετε το ταξίδι. Αν μπορείτε να τους βγάλετε από αυτό λαβύρινθο της υπερπληροφόρησης και των κρυφών χρεώσεων, ε τότε ναι, αξίζετε μία καλή αμοιβή.

Χρήματα= Δέσμευση

Αν έχετε μία στάνταρ αμοιβή και, μάλιστα αν τη ζητάτε προκαταβολικά, τουλάχιστον ένα μέρος της, τότε οι πελάτες σας δεσμεύονται, και είναι σχεδόν απίθανο να «κλέψουν» τις ιδέες και τα πλάνα σας, και να πάνε σε άλλον πράκτορα, ή να κινηθούν μόνοι αυτόνομα. Μία χρηματική προκαταβολή στη μορφή της ελάχιστης απαιτούμενης χρέωσης για τις υπηρεσίες σας, λειτουργεί ως ένα συμβόλαιο, που σας παρέχει ασφάλεια.

Το φθηνό δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση

Πολλές φορές το φθηνό, αν και ελκυστικό, σημαίνει ότι σε κάτι υστερεί. Το ίδιο ισχύει και με ένα πράκτορα, που πιθανώς δε χρεώνει τίποτα παραπάνω. Το φθηνό σχεδόν υπονοεί, ότι η έκπτωση γίνεται στην ποιότητα. Εφόσον δεν κάνετε καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών, που παρέχετε στους πελάτες σας, τότε γιατί να μη το δείξετε με μία επιπλέον χρέωση στην τιμή; Άλλωστε πρόκειται για το ταξίδι τους, και το καλύτερο πάντα στοιχίζει κάτι παραπάνω. Φροντίστε, λοιπόν, να το αξίζετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...