Πως να προστατέψετε το ταξιδιωτικό σας πρακτορείο από τους Χάκερς σε 7 βήματα

Η πρόεδρος της Παγκόσμιας Μονάδας Υπηρεσιών Ψηφιακής Προστασίας της Generali Global Assistance, Paige Schaffer, -με αφορμή τις επιθέσεις, που έγιναν πρόσφατα από χάκερς σε μεγάλους ιστοτόπους εταιριών και ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο- εξηγεί στο travelmarketreport.com, πώς μπορούν να προστατευτούν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία από τους χάκερς.

Καθώς τα τουριστικά γραφεία δεν χρησιμοποιούν παγκόσμιο σύστημα διανομής (GDS) και κάνουν απευθείας κράτηση, μέσω των ιστοσελίδων παρόχων, παραμονεύει ο κίνδυνος να πέσουν θύμα “phishing” και να γνωστοποιήσουν, χωρίς να το γνωρίζουν, ευαίσθητα δεδομένα σε απατεώνες. Αναλυτικότερα, το “Phishing” ή αλλιώς “Ηλεκτρονικό Ψάρεμα”, είναι η ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο “θύτης” υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, καταχρώμενος την ελλιπή προστασία, που παρέχουν τα ηλεκτρονικά εργαλεία, και την άγνοια του χρήστη-“θύματος”, με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων, όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί.

Τα τουριστικά γραφεία μπορούν να αποκτήσουν μια ισχυρότερη κουλτούρα ασφάλειας στο διαδίκτυο, μεριμνώντας για τα παρακάτω:

  1. Εκπαίδευση ολόκληρης της εταιρίας στα διαφορετικά είδη κινδύνων στο διαδίκτυο (spearphishing, vishing, typosquatting κλπ.).
  2. Δημιουργία συγκεκριμένων διαδικασιών λειτουργίας, για τον περιορισμό των απειλών “phishing”.
  3. Ισχυρά φίλτρα σπαμ για τον περιορισμό των εισερχόμενων μολυσμένων email.
  4. 24/7 ενημέρωση του λογισμικού κατά των ιών και των firewalls, καθώς οι χάκερ αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους, για να διεισδύσουν στους υπολογιστές και τα δίκτυα.
  5. Διεξαγωγή τυχαίων δοκιμασιών σε υποθετικά σενάρια “phishing”.
  6. Εκπαίδευση των εργαζομένων, να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους, και να μην ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία στα email, που φαίνονται ύποπτα και δεν γνωρίζουν τον αποστολέα.
  7. Εφαρμογή φίλτρου στο διαδίκτυο, προκειμένου να μπλοκαριστούν οι κακόβουλες ιστοσελίδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...