Τα μειονεκτήματα του «παραδοσιακού» τουριστικού πράκτορα

χαρτια-

Ζούμε με σε μία εποχή συνεχών αλλαγών. Οι Νέες Τεχνολογίες έχουν μεταβάλει την καθημερινότητά μας, τον τρόπο που εργαζόμαστε, που επικοινωνούμε και διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Ωστόσο, κάποιοι αντιστέκονται σε αυτές τις αλλαγές με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα της εργασίας τους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε πολλά επαγγέλματα, ανάμεσα στα οποία είναι και εκείνο του τουριστικού πράκτορα.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν σε ένα τόσο απαιτητικό επάγγελμα αποφεύγεται ο εκσυγχρονισμός;

Σφάλματα

Η άρνηση των ταξιδιωτικών  πρακτορείων να υιοθετήσουν νέους τρόπους εργασίας, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, και η επιμονή τους σε ξεπερασμένες διαδικασίες, συχνά οδηγεί σε σφάλματα, όπως απώλεια πληροφοριών και λάθη στις κρατήσεις, γεγονός που όχι μόνο μπορεί να σας κοστίσει κάποιο πελάτη αλλά ανεβάζει και το κόστος λειτουργίας της επιχείρησής σας. Τα λάθη κοστίζουν χρόνο και χρήμα και οι παραδοσιακές μέθοδοι, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ακόμη αποτελεσματικές, δεν πρέπει όμως να συνεχίζονται όταν μπαίνουν εμπόδιο στη σωστή λειτουργία μίας επιχείρησης.

Καθυστερήσεις

Η χρήση των νέων τεχνολογιών δεν βοηθά μόνο στο να αποφευχθεί – όσο κατά το δυνατόν – το «ανθρώπινο λάθος» αλλά βοηθά και στην ταχύτερη εκτέλεση εργασιών. Η αγορά είναι αρκετά ανταγωνιστική και ο πελάτης ιδιαίτερα απαιτητικός, με αποτέλεσμα να δυσαρεστείται εύκολα στην περίπτωση καθυστερήσεων. Όσο γρήγοροι και αν είστε, η χρήση online και offline εργαλείων, θα σας κάνουν γρηγορότερους. Σίγουρα – στην αρχή – θα σας φαίνεται χρονοβόρα και κουραστική η εκμάθηση τέτοιων εργαλείων, όμως, χωρίς αμφιβολία – αργότερα – θα σας λύσουν τα χέρια, μετατρέποντας τη δουλειά σας σε πιο αποδοτική και ξεκούραστη.

Αδιαφάνεια

Ο πελάτης θέλει να γνωρίζει τα πακέτα διακοπών, που προσφέρετε, καθώς και τις τιμές τους, πριν έρθει σε εσάς. Η ύπαρξη ιστοσελίδας με αναλυτική παρουσίαση των πακέτων σας είναι απαραίτητη, καθώς σήμερα ο πελάτης θέλει να κάνει μία έρευνα αγοράς (να δει τις επιλογές του, να συγκρίνει τιμές κλπ.) πριν απευθυνθεί σε εσάς. Η απόκρυψη τέτοιων πληροφοριών το πιθανότερο να τον στρέψουν σε άλλα γραφεία, που παρέχουν καλύτερη online πληροφόρηση. Σύμφωνα με έρευνες ένα σημαντικό ποσοστό των ταξιδιωτών οργανώνει τα ταξίδια του, μέσω κινητού, όταν βρίσκεται έξω, στο δρόμο, με παρέα σε ένα καφέ, και δεν είναι διατεθειμένος να πηγαίνει από γραφείο σε γραφείο ή να παίρνει τηλέφωνα για να μάθει λεπτομέρειες.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του πελάτη είναι διαφορετικές σήμερα και είναι στο χέρι σας να διαμορφώσετε ανάλογα τον τρόπο εργασίας σας, ώστε να είστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί και επαρκείς στη σύγχρονη αγορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...