Πώς να προστατεύσεις το ταξιδιωτικό πρακτορείο σου από τυχόν απάτες

Όσο περνάει ο καιρός, το ζήτημα της εμπιστοσύνης έρχεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο, αφού η απάτη έχει γίνει, δυστυχώς, δεύτερη φύση για πολλούς. Θύμα μιας απάτης μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, μεταξύ αυτών και το δικό σου ταξιδιωτικό πρακτορείο. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο, όσο ποτέ, να λάβεις κι εσύ τα μέτρα σου, ώστε να προστατεύσεις την επιχείρησή σου από τυχόν απάτες.

Το σημαντικότερο που, ως επιχειρηματίας, πρέπει να κάνεις είναι να μην εμπιστεύεσαι τυφλά κανέναν, τουλάχιστον όχι προτού πιστοποιήσεις τις προθέσεις του και την ταυτότητά του. Σαν επιχειρηματίας σε αυτόν τον κλάδο, είναι λογικό να θέλεις να δημιουργήσεις μια μοναδική εμπειρία για τον πελάτη σου, να λύσεις τυχόν προβλήματα και να οργανώσεις ένα εξαιρετικό ταξίδι ανάλογα με τις ανάγκες του. Έτσι, λοιπόν, αν ένας απατεώνας παρουσιαστεί μπροστά σου ως πελάτης τι θα συμβεί; Μη βιαστείς, επομένως, να εξυπηρετήσεις κάποιον, αν δεν γνωρίσεις πρώτα με σιγουριά ποιος είναι. Μπορεί αυτό να είναι ενάντια στην πολιτική της επιχείρησής σου για άμεση εξυπηρέτηση, αλλά μπορεί να σου γλιτώσει πολλά χρήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος μπορείς να ελέγξεις το τηλέφωνο που σου δίνει ο εκάστοτε πελάτης. Υπάρχουν πολλά sites στο διαδίκτυο και forum, που μπορείς πραγματικά να δεις σε ποιον ανήκει ένας αριθμός, αλλά και κριτικές για αυτόν. Σε περίπτωση που αυτός ο αριθμός υπάρχει σε κάποιο από αυτά μέσα στο διαδίκτυο, να ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν πάλι δεν βρεις τίποτα ίσως και να είσαι σε καλό δρόμο. Επίσης, υπάρχουν αριθμοί που είναι απόρρητα τα στοιχεία τους ύστερα από επιλογή του ιδιοκτήτη, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει κάτι.

Ελέγχοντας τα στοιχεία που σου δίνει ο υποτιθέμενος πελάτης, καλό θα ήταν να ελέγξεις και την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Αν για παράδειγμα, κάποιος σου παρουσιαστεί ως εργαζόμενος στην τάδε εταιρεία και σου δώσει το επαγγελματικό του email, έλεγξε αν αυτό συμβαδίζει με αυτό της εταιρείας. Ένας τρόπος για να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία αυτά είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με την εταιρεία και να ρωτήσεις για τον συγκεκριμένο υπάλληλο φυσικά με διακριτικότητα, π.χ.θα μπορούσα να μιλήσω με τον κύριο “…” . Αν η απάντηση σου επιβεβαιώσει την ύπαρξη του, τότε συνέχισε κανονικά τις διαδικασίες, αν πάλι σου πουν ότι έχεις καλέσει λάθος, είναι κακό σημάδι.

Γενικότερα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσεις το ταξιδιωτικό πρακτορείο σου από τυχόν τέτοια προβλήματα. Το σημαντικό όμως είναι να μην διστάσεις να “διώξεις” εκείνον που θεωρείς ότι σε κοροϊδεύει και ότι θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Είσαι επαγγελματίας και αυτό δεν φαίνεται με το να εξυπηρετείς τον οποιονδήποτε, αλλά πρέπει να είσαι επιλεκτικός. Αν, λοιπόν, βλέπεις πολλά σημάδια που δεν προμηνύουν κάτι καλό, λήξε τη συνεργασία με ευγένεια και ασχολήσου με τους υπόλοιπους πελάτες σου που σίγουρα χρειάζονται τη βοήθειά σου περισσότερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...