Πώς να κάνεις μια εμπειρία κρουαζιέρας αξέχαστη

Κάθε μέρα πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου -σε μια κρουαζιέρα- είναι μια γιορτή, επομένως, δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιέται κανείς, που οι ταξιδιώτες επιλέγουν να γιορτάζουν τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους σε αυτό – από γάμους και επανασυνδέσεις, μέχρι συνταξιοδοτήσεις και οτιδήποτε άλλο μεταξύ αυτών. Η Cruise Lines International Association, λοιπόν, μας μεταφέρει ποιες είναι οι 5 πιο σημαντικές συμβουλές, ώστε να κάνεις αυτήν την εμπειρία κρουαζιέρας μοναδική και φυσικά αξέχαστη στους ταξιδιώτες.

“Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσεις μια σημαντική στιγμή της ζωής σου από ένα ταξίδι κρουαζιέρας, για αυτόν τον λόγο η βιομηχανία αυτή προσφέρει ή θα πρέπει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές, για να κάνεις αυτές τις στιγμές ακόμα πιο σημαντικές και αξιομνημόνευτες”, μας λέει η Cindy D’Aoust, η Πρόεδρος της CLIA. “Με μια εξ ολοκλήρου εξατομικευμένη εμπειρία ταξιδιού, η κρουαζιέρα προσφέρει στους ταξιδιώτες έναν μοναδικό τρόπο, να γιορτάσουν κάθε περίσταση με ένα ταξίδι, που ανταποκρίνεται σε κάθε πορτοφόλι αλλά και κάθε ενδιαφέρον”.

Από γενέθλια, αποφοιτήσεις μέχρι μήνα του μέλιτος, παρακάτω είναι οι 5 συμβουλές που θα κάνουν όλες αυτές τις στιγμές αξέχαστες για τους ταξιδιώτες.

1. Έτοιμα πακέτα. Ανεξαρτήτως για τι είδους εορτασμό πρόκειται, πολλές εταιρίες κρουαζιέρας προσφέρουν, πακέτα για ομάδες ατόμων, για μεγάλα ταξιδιωτικά πάρτι και ειδικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων και επιπρόσθετων δραστηριοτήτων διασκέδασης για τους ταξιδιώτες. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να βοηθήσουν του πελάτες τους να βρουν και να επιλέξουν ειδικές και μοναδικές εκδρομές, και σε ειδική τιμή όταν πρόκειται για μεγάλο αριθμό ατόμων. Μερικές εταιρείες κρουαζιέρας προσφέρουν και κάποια δωρεάν δωμάτια στο πλοίο ανάλογα με το πόσα άτομα κλείνουν ομαδικό εισιτήριο. Ένας τρόπος που προσελκύει ακόμα μεγαλύτερες ομάδες ατόμων, κάτι που κάνει και τον εορτασμό αξέχαστο με τόσον κόσμο.

2. Catering και Κουλτούρα. Ορισμένες εταιρείες δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να επιλέξουν και ποια τούρτα θα ήθελαν κατά την εκδήλωση, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη του πληρώματος θα τραγουδούν για παράδειγμα το “Happy Birthday”. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την εκάστοτε τοπική κουλτούρα και παράδοση, εάν το επιθυμούν, ώστε να κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή αυτήν την εμπειρία.

3. Στολισμός και διοργάνωση Πάρτι. Μια πολύ καλή πρακτική είναι οι εταιρίες, που προσφέρουν την κρουαζιέρα, να βοηθούν τους ταξιδιώτες να οργανώσουν αυτήν την εκδήλωση – πάρτι, από το πιο απλό έως το πιο περίτεχνο. Οι ταξιδιώτες θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να γιορτάσουν σε ένα πλοίο -πλήρως διακοσμημένο- ανάλογα με τον εορτασμό, όπως για παράδειγμα ίδια t-shirts για μια ομάδα, που οργάνωσε το reunion κλπ.

4. Εορτασμός εν πλω αλλά και στην παραλία. Εν πλω οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα υπέροχο γεύμα, για παράδειγμα, στο εστιατόριο, που υπάρχει στο πλοίο, με πλήρες μενού. Πέραν, όμως της εν πλω εμπειρίας, μια ενδιαφέρουσα και μοναδική εμπειρία θα ήταν, αν διοργανωνόταν και μια εκδρομή – εορτασμός και στην στεριά, η οποία θα συνέδεε ακόμα περισσότερο αυτήν την ομάδα ανθρώπων.

5. Συμβουλή από τον ειδικό. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο ταξιδιωτικός πράκτορας. Αυτός είναι ο ειδικός που μπορεί να βοηθήσει κάθε ταξιδιώτη, να δημιουργήσει μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία, και μάλιστα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Οι ταξιδιώτικοί πράκτορες, επίσης, είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν και με την οργάνωση εξειδικευμένων δραστηριοτήτων, και εκπλήξεων πάνω και έξω από το πλοίο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...