Πώς να επανέλθετε σε πλήρες πρόγραμμα μετά τις γιορτές

Η γιορτινή περίοδος -και κυρίως η προετοιμασία της με τα ταξίδια και τις Χριστογεννιάτικες εκδρομές- είναι μία πολύ πιεστική περίοδος για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να μπείτε σε πλήρη τάξη;

  1. Ενημέρωση ώρα μηδέν

Γυρίσατε στο γραφείο σας και τώρα ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε για όσα τυχόν χάσατε στο διάστημα των εορτών. Ξεκαθάρισμα στα email σας, νέα του κλάδου, πακέτα από αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχεία είναι όλα μέσα στη λίστα.

  1. Κάντε λίστες

Αφού ενημερωθείτε, φτιάξτε λίστες με τις δουλειές που έχετε να κάνετε. Θα σας βοηθήσουν πολύ στη σωστή οργάνωση. Επικοινωνίες, απαντήσεις σε mail και ένα τσεκάρισμα στο πώς πήγαν τα ταξίδια των πελατών σας σίγουρα θα είναι μέσα.

  1. Βάλτε σωστή προτεραιότητα

Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι είναι επείγον, τι σημαντικό και τι μπορεί να γίνει αργότερα και να τα βάλετε σε μία σωστή σειρά. Ξεκινάτε, λοιπόν, από τις εργασίες που είναι και επείγουσες και σημαντικές, έπειτα με τις επείγουσες, μετά με τις σημαντικές και στο τέλος τις λιγότερο σημαντικές. Έτσι θα είστε αποδοτικοί και θα έχετε μοιράσει σωστά το χρόνο σας. Επόμενη έντονη περίοδος; Οι εκδρομές της Καθαράς Δευτέρας και το Πάσχα. Μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτά.

  1. Θέστε ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα

Αφού εκτιμήσετε την βαρύτητα της κάθε εργασίας σας, βάλτε ένα χρονοδιάγραμμα. Προσπαθήστε να είστε ρεαλιστές, δηλαδή ρυθμίστε το χρόνο σας έτσι, ώστε ούτε να πιεστείτε για να προλάβετε πολλά, ούτε όμως να χάσετε χρόνο.

  1. Μοιράστε αρμοδιότητες

Αν έχετε τη δυνατότητα να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους ή τους υφιστάμενούς σας, μοιράστε έγκαιρα τις αρμοδιότητες και συμφωνήστε σε ένα κοινό πρόγραμμα.

πρώτη δημοσίευση: Δεκέμβριος 2016

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...