Προσβάσιμος Τουρισμός: Πως να κάνετε τα ταξίδια σας προσβάσιμα σε όλους 

Η αξία που έχουν τα ταξίδια στη ζωή μας είναι αδιαμβισβήτητη, και για αυτό έχει μεγάλη σημασία τη χαρά και την εμπειρία, που προσφέρει ένα ταξίδι, να μπορούν να τη ζήσουν όλοι.

Ωστόσο δεν μπορούν όλοι να ταξιδέψουν με τον ίδιο τρόπο και είναι σημαντικό οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να δίνουν επιλογές, με βάση την κάθε ιδιαιτερότητα, κάνοντας το ταξίδι προσβάσιμο σε όλους.

Αναλυτικότερα, ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, που θέλει να προσφέρει πακέτα προσβάσιμου τουρισμού, πρέπει να περιλαμβάνει στα ταξιδιωτικά πακέτα του:

1. Ειδικά καταλύματα, ώστε οι πελάτες και να διασκεδάσουν, αλλά και να είναι ασφαλείς. Τα ξενοδοχεία πρέπει να έχουν ράμπες για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς και ειδικές χειρολαβές στην πισίνα. Επίσης, πρέπει να επιτρέπουν τα κατοικίδια οδηγούς.

2. Εξαιρετική οργάνωση, ώστε να διασφαλιστεί από πριν ότι οι πελάτες θα είναι ασφαλείς και οι ανάγκες τους φροντισμένες. Από πριν, δηλαδή, πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο για την περίπτωση ιατρικών εκτάκτων (να μάθετε τη γρηγορότερη διαδρομή για το νοσοκομείο και να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών στο ταξίδι, ειδικά στις εξωτερικές δραστηριότητες).

3. Εξατομικευμένα τουρς, ώστε στην περίπτωση που κάποιοι πελάτες δεν μπορούν να ενταχθούν στο All inclusive πακέτο σας, να μπορούν να κλείσουν μόνοι τους ένα τουρ μαζί σας, το οποίο θα πηγαίνει με το δικό τους ρυθμό και θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Η ένταξη των προσβάσιμων ταξιδιών στο πρόγραμμα σας είναι χρονοβόρα, καθώς απαιτεί την αλλαγή στον τρόπο που δουλεύετε, την εύρεση των κατάλληλων συνεργατών και καταλυμάτων, αλλά και την εκμάθηση των σχετικών κανονισμών και νόμων. Ωστόσο, μπορείτε να υλοποιήσετε σταδιακά τις παραπάνω αλλαγές, διευρύνοντας έτσι -σιγά σιγά- και το πελατολόγιο σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...