Γιατί χρειάζονται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με ειδίκευση στα ταξίδια πολυτελείας;

Στο κείμενο της Jean Carmela για το Λονδρέζικο ταξιδιωτικό site της έκθεσης του Λονδίνου WTM διαβάζουμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους, παρά το γεγονός ότι εδώ και περίπου μία δεκαετία οι ταξιδιωτικοί πράκτορες απειλούνται καθημερινά όλο και περισσότερο από το διαδίκτυο και τους OTAs, παρατηρείται αύξηση των τουριστικών πρακτόρων και οργανωτών, που ειδικεύονται στα πολυτελή ταξίδια. Γιατί;

Οι Online πλατφόρμες κρατήσεων για ξενοδοχεία και πτήσεις δημιουργήθηκαν κατά βάση τον εντοπισμό της χαμηλότερης τιμής και προνομιούχων πακέτων, κάτι που εξ ορισμού δε συνάδει με τον luxury τουρισμό.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας ανήκουν σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ, δεν είναι απαραίτητα, λοιπόν, εξοικειωμένοι με περίπλοκα Online συστήματα και προτιμούν βίλες και δωμάτια σε resort και ξενοδοχεία. Όπως έχει ειπωθεί και στο περιοδικό Forbes, η οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού μοιάζει με την οργάνωση ενός τουρ των The Rolling Stones, που δεν χωράνε εκπτώσεις.

Επίσης, Οι ταξιδιώτες πολυτελείας γίνονται όλο πιο περιπετειώδεις. Τα ταξίδια περιπέτειας σε συνδυασμό με υπηρεσίες πολυτελείας αποτελούν πλέον μόδα. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες πολυτελείας θέλουν διαφορετικές και νέες περιπέτειες και, μάλιστα, όσο πιο κοινή μία δραστηριότητα, τόσο την αποφεύγουν.

Την περασμένη 2ετία επιβεβαιώθηκε ότι οι ταξιδιώτες αυτοί όχι μόνο δεν επιθυμούν απλώς ακριβά και ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες,  αλλά προϊόντα, προορισμούς και εμπειρίες, που κανείς ή ελάχιστοι έχουν μπορούν να γνωρίσουν και να ζήσουν.

Το θέμα της αυθεντικής εμπειρίας είναι καθοριστικός παράγοντας για τις επιλογές των ταξιδιωτών στα πολυτελή ταξίδια, οπότε η οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού απαιτεί τις γνώσεις του επαγγελματία.

Ακόμη, οι VIP ταξιδιώτες θέλουν συμβουλές από κάποιον που έχει ζήσει την εμπειρία. Οι τουριστικοί πράκτορες που ειδικεύονται στα ταξίδια πολυτέλειας έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ταξιδέψει σε περισσότερα μέρη του κόσμου σε σχέση με τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία και αυτή η γνώση μέσα από την ίδια την εμπειρία δίνει άλλη σιγουριά και ασφάλεια στον πελάτη.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας χρειάζονται κάτι παραπάνω από έναν πράκτορα ο οποίος γνωρίζει μια μπροσούρα, μέσα από φυλλάδια και site, δηλαδή θέλουν κάποιον ο οποίος θα μπορεί να τους μεταφέρει την εμπειρία που είχε από τον προορισμό ο ίδιος, έχει πάει το ίδιο ταξίδι, το έχει ζήσει και, γνωρίζοντας τα γούστα του πελάτη, να κάνει προσωπικές προτάσεις.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους ταξιδιώτες πολυτελείας, πολλοί ακόμα επιστρέφουν στα τουριστικά γραφεία και ειδικά οι Millennials. Παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει online κρατήσεις στο παρελθόν και είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και πάλι, πλέον, όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στα τουριστικά γραφεία.  Γιατί μπορεί να χρησιμοποιούν όλη τη μέρα τη τεχνολογία, αλλά δεν έχουν χρόνο και για σχεδιασμό του ταξιδιού μέσω αυτής. Επίσης κι άλλοι παράγοντες στρέφουν τους ταξιδιώτες στα πρακτορεία ξανά, όπως οι αλλαγές και οι καθυστερήσεις σε δρομολόγια και πτήσεις, οι παγκόσμιες τρομοκρατικές επιθέσεις και οι φυσικές καταστροφές, μιας και σε ένα οργανωμένο από έναν επαγγελματία ταξίδι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...