Ο ταξιδιωτικός πράκτορας επόμενης γενιάς

Στη σύγχρονη εποχή, ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και τα περισσότερα γύρω μας μεταβάλλονται. Αυτές οι αλλαγές φυσικά δεν μπόρεσαν να αφήσουν ανεπηρέαστα τα ταξίδια, κάτι που απαιτεί από τους επαγγελματίες -στο χώρο του τουρισμού- να προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα. Σε αυτό το άρθρο εμείς θα εστιάσουμε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και στο πως έχει εξελιχθεί το επάγγελμά τους.

“Νέα φιλοσοφία”

Για να δημιουργηθεί ένα σταθερό πελατολόγιο, οποιασδήποτε μορφής marketing -από social media μέχρι ιστοσελίδα και εφαρμογές- δεν αρκεί, καθώς αυτό που κατά βάση χρειάζεται είναι μια ιδεολογία, που συνδέει όλα τα παραπάνω και βάζει στην άκρη την τεχνολογία, έχοντας ως κεντρική ιδέα ότι οι πράκτορες τα καταφέρνουν καλύτερα από τις μηχανές.

“Γνώση του Γιατί”

Για να κερδίσει ένας πράκτορας τον πελάτη, πρέπει πρώτα να κατανοήσει κάποια γιατί:
Γιατί ήρθε ο πελάτης; Γιατί επέλεξε αυτόν ο πελάτης και όχι άλλον πράκτορα; Γιατί δεν στράφηκε σε κάποιον OTA (online travel agent); κ.ο.κ.

“Ποιότητα έναντι τιμής”

Ο πράκτορας δεν μπορεί εύκολα να ανταγωνιστεί τους OTA στις τιμές. Ωστόσο, μπορεί να προσφέρει ότι οι ιστοσελίδες, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο στον ταξιδιώτη και παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες.

“Νέες Τεχνολογίες”

Τα έντυπα έγγραφα γίνονται ψηφιακά, γεγονός που εξυπηρετεί και τα τουριστικά πρακτορεία, αλλά και τους πελάτες τους, καθώς δεν χρειάζεται πλέον για να ταξιδέψουν να έχουν μαζί τους έναν τεράστιο φάκελο γεμάτο χαρτιά.

Η ψηφιακή εποχή έχει απελευθερώσει τον τουριστικό πράκτορα, ο οποίος μπορεί να εργάζεται από οπουδήποτε, χωρίς περιττά έξοδα, ενώ ταυτόχρονα του έχει δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών του, με τις εργασίες του να εκτελούνται γρηγορότερα και αμεσότερα.

Και κάπως έτσι διαμορφώνεται ο ταξιδιωτικός πράκτορας επόμενης γενιάς!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...