Ο τουριστικός πράκτορας στην ψηφιακή εποχή

Ο τουριστικός πράκτορας στην ψηφιακή εποχήΤα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει διεισδύσει στα περισσότερα επαγγέλματα, αλλάζοντας τον τρόπο εργασίας των επαγγελματιών. Αυτές οι αλλαγές είναι αισθητές και στο χώρο διοργάνωσης ταξιδιών με την τεχνολογία να έχει γίνει απαραίτητη για την άμεση και γρήγορη εκτέλεση εργασιών από απόσταση.

Κινητά Τηλέφωνα

Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας και απαραίτητο εργαλείο δουλειάς. Ιδίως στην περίπτωση των smartphones, ένας μικρός υπολογιστής είναι διαθέσιμος για τον επαγγελματία, που θέλει να έχει πάντα και παντού τον έλεγχο της δουλειάς του.

Υπολογιστές

Πλέον ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, που καταλάμβανε όλο το χώρο του γραφείου μας, αντικαταστάθηκε από το ελαφρύ και μικρό laptop, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να το μεταφέρει, όπου επιθυμεί. Τις ίδιες χρήσεις με έναν υπολογιστή μπορεί να έχει και ένα tablet, που κάνει εφικτό για τον επαγγελματία να εργαστεί από οπουδήποτε, ακόμη και από το σπίτι του. Οι πελάτες δεν νοιάζονται πού είναι η έδρα μίας επιχείρησης και από πού στέλνει τα email της, αρκεί να τους προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που επιθυμούν. Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα των νέων ψηφιακών εργαλείων, είναι ότι έχουν δώσει τη δυνατότητα στον τουριστικό πράκτορα να συνεχίσει την επιμόρφωσή του με την παρακολούθηση διαδικτυακών σεμιναρίων χαμηλού ή ανύπαρκτου κόστους.

Social Media

Η χρήση των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει διευκολύνει τις δημόσιες σχέσεις των επαγγελματιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους σε ευρύ κοινό, στο οποίο διαφορετικά μπορεί να μην είχαν πρόσβαση.

Online Έγγραφα

Τα έντυπα έγγραφα γίνονται ψηφιακά, γεγονός που εξυπηρετεί και τα τουριστικά πρακτορεία, αλλά και τους πελάτες τους, καθώς δεν χρειάζεται πλέον για να ταξιδέψουν να έχουν μαζί τους έναν τεράστιο φάκελο γεμάτο χαρτιά. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι είναι σήμερα εξοικειωμένοι με τη διαδικτυακή συμπλήρωση και την εκτύπωση εγγράφων, που απαιτείται σε πολυάριθμες περιπτώσεις. Αντίστοιχα και τα διαφημιστικά φυλλάδια μπορούν να είναι σε ψηφιακή μορφή, να στέλνονται μέσω email, μειώνοντας το κόστος διαφήμισης και εξοικονομώντας χρόνο.

Η ψηφιακή εποχή, λοιπόν, έχει απελευθερώσει τον τουριστικό πράκτορα, ο οποίος μπορεί να εργάζεται από οπουδήποτε, χωρίς περιττά έξοδα, ενώ ταυτόχρονα του έχει δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών του, με τις εργασίες του να εκτελούνται γρηγορότερα και αμεσότερα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...