Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες -με δικιά τους εφαρμογή smartphone- θα είχαν περισσότερες κρατήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα “2018 Travelport U.S. Vacation Survey”, οι πράκτορες όχι μόνο παραμένουν ανταγωνιστικοί, αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, εάν προσθέσουν περισσότερες επιλογές κρατήσεων μέσω smartphone.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 11,2% των καταναλωτών έκλεισε τα αεροπορικά εισιτήριά του μέσω ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου τους τελευταίους 12 μήνες, το 16,6 % έκλεισε τα αεροπορικά εισιτήριά του μέσω ενός online ταξιδιωτικού πρακτορείου, το 30,4% έκλεισε τα αεροπορικά εισιτήριά του απευθείας από την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, ενώ το 20,7% χρησιμοποίησε έναν τρίτο online πάροχο, όπως Priceline ή Expedia.

Οι Millennials φαίνεται να χρησιμοποιούν περισσότερο τους πράκτορες για αεροπορικές κρατήσεις, από ό,τι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Η έρευνα έδειξε ότι το 17,8 % των καταναλωτών ηλικίας 18 έως 34, έκανε κράτηση offline, μέσω ενός πράκτορα, ενώ το 19,8 % έκανε κράτηση μέσω ενός online ταξιδιωτικού γραφείου.

Κατά την κράτηση ενός ξενοδοχείου, οι πράκτορες χρησιμοποιήθηκαν από το 12% των καταναλωτών τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ οι κρατήσεις με πράκτορα μέσω διαδικτύου έγιναν από το 17,7 % των καταναλωτών. Οι απευθείας κρατήσεις έγιναν από το 37% των καταναλωτών κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Ενώ οι καταναλωτές είπαν στην Travelport ότι σκέφτονται περισσότερο να κάνουν κράτηση με πράκτορες, ένα ποσοστό δήλωσε ότι θα ήταν πολύ πιο πιθανό να το πράξει, εάν οι πράκτορες πρόσφεραν μια εφαρμογή για κινητά, που του επέτρεπε να διαχειριστεί το δρομολόγιο του και να λαμβάνει ειδοποιήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Στην πραγματικότητα, το 24,4% των ερωτηθέντων δήλωσε “πολύ πιο πιθανό” να το πράξει, ενώ το 20,5% δήλωσε ότι θα ήταν “πιο πιθανό” να κάνει κράτηση με έναν πράκτορα, που προσφέρει τέτοιες κινητές υπηρεσίες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 43,9% των ερωτηθέντων 18-34 δήλωσε ότι είναι “πολύ πιο πιθανό” να κάνει κράτηση με έναν πράκτορα που προσφέρει μια εφαρμογή, έναντι του 22,9%, στις ηλικίες 35-54 ετών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...