Πώς ο ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να βγάλει κέρδος και … στην αναμονή

ταξιδιωτικός πράκτοραςΤο τηλέφωνο – αν και δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε – παραμένει σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ στην τουριστική βιομηχανία. Το τηλέφωνο αποτελεί κύριο τρόπο επικοινωνίας των πελατών, όταν θέλουν να οργανώσουν τις διακοπές τους, για αυτό και έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος, που θα το χρησιμοποιήσετε, για να επικοινωνήσετε τα επιθυμητά μηνύματα και να επιτύχετε πωλήσεις. Σήμερα, οι περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν οικονομικά σε στρατηγικές μάρκετινγκ, που θα παροτρύνουν τους πελάτες να τους τηλεφωνήσουν, ωστόσο ελάχιστη δουλειά έχει γίνει για το πως θα διαχειριστούν και πως θα επωφεληθούν από αυτές τις κλήσεις.

Μπορεί να σας φαίνεται περιττό, όμως, ο τρόπος που θα διαχειριστείτε την κάθε κλήση μπορεί να παίξει σημαντικότερο ρόλο – ακόμη και από το τι πουλάτε – για να κερδίσετε τον πελάτη. Το τηλέφωνο δεν είναι ένα απρόσωπο εργαλείο μάρκετινγκ, όπως τα social media και το newsletter, αλλά αντιθέτως αποτελεί ιδανική λύση για μία επικοινωνία κομμένη και ραμμένη για τον καθένα. Είναι σημαντικό να επιδιώξετε μία επικοινωνία προσωπική για τον κάθε πελάτη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.

Η πρώτη εντύπωση μετράει, για αυτό και είναι μεγάλης σημασίας να δείξετε από την πρώτη στιγμή επιθυμητή εικόνα και σωστές αξίες και για να γίνει αυτό πρέπει να φροντίσετε την κάθε λεπτομέρεια, όσο ασήμαντη και αν σας φαίνεται. Όλα θα πρέπει να τα σκεφτείτε εξ αρχής, ώστε να δημιουργήσετε μία αποτελεσματική τηλεφωνική πολιτική, που θα καλύπτει όλα τα στάδια της επικοινωνίας, από το πως θα μιλήσετε με τους πελάτες σας και τις ακριβώς θα τους πείτε, μέχρι τη μουσική που θα παίζει όταν βρίσκονται σε αναμονή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...