5+1 τρόποι για να γίνει πιο δημιουργικός ένας ταξιδιωτικός πράκτορας


Σύμφωνα με τη Lucy Fuggle στο trekksoft.com, όλοι θέλουμε να ξεχωρίσουμε στη δουλειά μας, ωστόσο συμβαίνει συχνά να κολλήσουμε στη ρουτίνα και στις υποχρεώσεις μας, μην αφήνοντας τελικά χώρο για τη δημιουργικότητα.

Το δημοσίευμα αναφέρει με ποιους τρόπους μπορεί ο ταξιδιωτικός πράκτορας, να γίνει ακόμη πιο δημιουργικός στη δουλειά του:

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1

1. Χρόνος για σκέψη
Αντί να βιάζεται να φέρει εις πέρας τις δουλειές του, ο ταξιδιωτικός πράκτορας πρέπει να αφήνει λίγο ελεύθερο χρόνο, ώστε να κάτσει και να σκεφτεί προς τα πού κατευθύνεται η επιχείρηση, και ίσως έτσι να σκεφτεί και κάποια καλή ιδέα, για το πώς να διαφοροποιηθεί στην αγορά.

2. Ορισμός της διαφορετικότητας της επιχείρησης
Ένας ταξιδιωτικός πράκτορας, για να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, πρέπει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, όπως να δημιουργήσει μία δικιά του ταξιδιωτική κατηγορία, να προσφέρει ένα κλασικό είδος ταξιδιού, με νέο και καινοτόμο τρόπο ή να προσφέρει επιπλέον δωρεάν παροχές, όπως φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια κάποιας δραστηριότητας.

3. Κατανόηση των αναγκών των πελατών
Μόλις ο ταξιδιωτικός πράκτορας καταλάβει τι θέλει ο πελάτης, μπορεί να παρέχει δημιουργικές λύσεις για να καλύψει αυτές τις ανάγκες με μοναδικό τρόπο, που θα δώσει νέα, φρέσκια εικόνα στην επιχείρησή του.

4. Εξωτερίκευση ταυτότητας
Ο ταξιδιωτικός πράκτορας πρέπει να πάρει έμπνευση από ό,τι αγαπά και ότι τον ορίζει -ακόμη και εκτός δουλειάς- και να εντάξει αυτά τα στοιχεία στη δουλειά του, από τη σχεδίαση της ιστοσελίδας της επιχείρησης (π.χ. design με έντονα, φωτεινά χρώματα ή σκούρα και κλασικά), μέχρι τις δημοσιεύσεις του στα social media και τη διαμόρφωση του γραφείου του (π.χ η αγαπημένη του μουσική να παίζει στο background του γραφείου και αντίστοιχα η διακόσμηση να είναι απλή και μίνιμαλ ή vintage και κλασική), δίνοντας έτσι μια εικόνα του εαυτού του, στους πελάτες του.

5. Σκέψη πέρα από το συνηθισμένο
Βέβαια για να σκεφθεί ιδέες πέρα από το συνηθισμένο, πρέπει πρώτα να ορίσει τι είναι συνηθισμένο για τη δουλειά του, όπως υπηρεσίες, τρόπος επικοινωνίας με πελάτες κλπ. Αφού ορίσει τη δουλειά του, τότε μπορεί να σκεφτεί πως μπορεί να την κάνει εναλλακτικά, κάτι που θα ανανεώσει το ταξιδιωτικό γραφείο του και θα το διαφοροποίησει από τον ανταγωνισμό.

+ Η ταυτότητα του brand και η δημιουργικότητα πρέπει να διαπνέει κάθε τι που κάνει ο ταξιδιωτικός πράκτορας!

Σχετικά Άρθρα