6 δεξιότητες απαραίτητες σε κάθε τουριστικό οδηγό


Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι τουριστικοί οδηγοί μπορούν να απογειώσουν ένα ταξίδι, αλλά δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα για όλους. Υπάρχουν 6 ιδιαίτερα γνωρίσματα, που όλοι οι πετυχημένοι τουριστικοί οδηγοί μοιράζονται.

  1. Ταλέντο στην επικοινωνία

Είναι, μάλλον, αυτονόητο ότι κάθε καλός τουριστικός πράκτορας έχει αναπτυγμένες επικοινωνιακές ικανότητες. Πρέπει οι επαγγελματίες του χώρου να είναι προσιτοί, κατανοητοί, επεξηγηματικοί και να δέχονται ερωτήσεις, ακόμα και υπό πιεστικές συνθήκες.

  1. Ενέργεια

Η ενέργεια πρέπει να είναι στα ύψη.  Η μέρα κυλά με πολύ γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ειδικά για τους τουριστικούς οδηγούς, που συνοδεύουν τους ταξιδιώτες στα tour τους. Χρειάζεται, λοιπόν, ενέργεια για να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά τα ίδια μέρη.

  1. Δυναμισμός

Δεν χωράνε αναστολές και ντροπές. Ο ταξιδιωτικός οδηγός θέλει δυναμισμό, τσαμπουκά, για να μιλήσει σε όλο το γκρουπ, να επιβάλλει ένα πρόγραμμα, φροντίζοντας οι ταξιδιώτες να περνούν καλά, αλλά με οργάνωση.

  1. Καλή μνήμη

Σαν τουριστικός οδηγός δεν παρουσιάζει μόνο μία πόλη, μία περιοχή ή ένα αξιοθέατο, αλλά θέλει να περάσει όλη την αίσθηση και την αυθεντικότητα κάθε τόπου. Ό,τι μαθαίνει, λοιπόν, κάθε τουριστικός οδηγός καλό είναι να το θυμάται και να το ενσωματώνει στις ξεναγήσεις. Επίσης, καλό είναι να μην υπάρχει… σκονάκι και κατά τα tour ο πράκτορας να ξέρει τι θέλει να πει.

  1. Αίσθηση του χιούμορ

Το επάγγελμά σας σας φέρνει κοντά στους πελάτες σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Δεν είστε ο καθηγητής τους να τους βάλετε σε τάξη. Το χιούμορ είναι ένα όπλο για να χαλαρώσετε την ατμόσφαιρα στο γκρουπ, όταν πρόκειται για ομαδικές εκδρομές, ώστε να περάσουν όλοι καλά.

  1. Επαγγελματισμός

Φυσικά, τη λίστα συμπληρώνει ο επαγγελματισμός. Οργάνωση, υπομονή και γνώσεις είναι απαραίτητα και φυσικά ο επαγγελματισμός φαίνεται ακόμα πιο πολύ στις δύσκολες καταστάσεις, που μπορεί να προκύψουν.

Σχετικά Άρθρα