Δείκτες επιχειρηματικής απόδοσης του ταξιδιωτικού πρακτορείου σου

Ως ιδιοκτήτης ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου, ή οποιασδήποτε άλλης τουριστικής επιχείρησης, είναι λογικό να προσπαθείς να διαχειρίζεσαι σωστά πολλά και διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, να διοργανώνεις ταξίδια, ή μικρότερες εκδρομές, να διοικείς την επιχείρηση, να επεξεργάζεσαι την ιστοσελίδα της, να αναδιαμορφώνεις την στρατηγική marketing, να ψάχνεις για νέους συνεργάτες κλπ.

Με τόσα πράγματα να έχεις κατά νου, είναι λογικό να μην μπορείς εύκολα να έχεις μια πλήρη εικόνα για την απόδοση του ταξιδιωτικού πρακτορείου σου. Και αυτό είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να λυθεί.

Επομένως, είναι μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές, και ερωτήματα που πρέπει να θέσεις σαν ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού πρακτορείου, ώστε να συνειδητοποιήσεις, μέσω των δεικτών επιχειρηματικής απόδοσης αυτού, αν η επιχείρησή σου είναι όσο αποτελεσματική θα ήθελες ή όσο φαντάζεσαι ότι είναι.

Το σημαντικότερο από όλα είναι η εμπειρία του πελάτη σου! Εκεί φαίνονται όλα τα τυχόν λάθη που γίνονται σε όλες τι υπόλοιπες διαδικασίες. Άλλωστε η εμπειρία του πελάτη ξεκινάει από την ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού πρακτορείου! Στην ιστοσελίδα, λοιπόν, πρέπει αρχικά να στραφείς. Για να καταλάβεις αν το ταξιδιωτικό σου πρακτορείο έχει την ιδανική δομή, το βασικότερο που πρέπει να δεις είναι, αν υπάρχει το κουμπί “Book Now” ή “Κάντε Κράτηση”, το οποίο φυσικά να οδηγεί κατευθείαν στο σύστημα κρατήσεων της επιχείρησής σου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ιστοσελίδα έχει τον ρόλο κλειδί στην προσπάθειά σου να αναγνωρίσεις ποια είναι η απόδοση της επιχείρησής σου. Για τον λόγο αυτό, σημαντικό είναι να μπορέσεις να ενσωματώσεις σε αυτήν, τις κριτικές του ταξιδιωτικού πρακτορείου σου, που γίνεται σε διάφορες πλατφόρμες όπως το TripAdvisor. Και αν το ταξιδιωτικό σου πρακτορείο, δεν υπάρχει σε τέτοιες πλατφόρμες, και κατ’ επέκταση δεν συγκεντρώνει όσες κριτικές χρειάζεται, για να βελτιωθεί μέσα από εκείνες, είναι ένα σημάδι που σου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι σημαντικό να καταχωρήσεις το ταξιδιωτικό σου πρακτορείο στο TripAdvisor [Μπορείς να δεις εδώ τη διαδικασία βήμα – βήμα: Πως να καταχωρήσετε το ταξιδιωτικό πρακτορείο σας στο TripAdvisor] , αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να αυξήσεις τις online κριτικές του ταξιδιωτικού σου πρακτορείου.

Και επειδή η εμπειρία του πελάτη, η οποία δείχνει τελικά αν η επιχείρησή σου είναι αποτελεσματική, δεν σταματάει μόνο στην ιστοσελίδα, υπάρχουν και πολλοί τρόποι για να βελτιώσεις την εμπειρία τους σε κάθε στάδιο. Μπορείς να δεις ακόμη και τα 3 βήματα για να βελτιώσεις την εμπειρία του πελάτη σου στην στιγμή.

Ανάμεσα φυσικά σε αυτούς του τρόπους είναι και η συνεχής επικοινωνία με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ακολουθήσεις 4 ακόμα συμβουλές για να χρησιμοποιήσεις άμεσα για το email marketing του ταξιδιωτικού πρακτορείου σου. Το email, μπορεί να μην είναι τόσο της μόδας όσο είναι τα social media, αλλά παραμένει σταθερή αξία και οφείλεις να έχεις συγκεκριμένα είδη email σαν ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Πέραν φυσικά του email, και της συνεχούς επικοινωνίας, θα πρέπει να ελέγξεις και την προβολή σου στα social mediaγια να αντιληφθείς, αν η επιχειρηματική απόδοση του ταξιδιωτικού πρακτορείου σου, είναι η επιθυμητή. Θα πρέπει, λοιπόν, να βεβαιωθείς ότι δίνεις το ενεργό παρόν στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που το πελατειακό σου κοινό, χρησιμοποιεί. Επιπλέον, μπορείς να βρεις πολλούς τρόπους, να εκμεταλλευτείς ειδικά το Instagram που κερδίζει έδαφος έναντι των υπολοίπων. Μπορείς να δεις και εδώ για το πως να αναπτύξεις την επιχείρησή σου μέσω του Instagram και μάλιστα χωρίς κόστος.

Με λίγα λόγια, για να συνειδητοποιήσεις ποια είναι η απόδοση του ταξιδιωτικού πρακτορείου σου, πρέπει να μελετήσεις ορισμένους δείκτες, που αφορούν την εμπειρία του πελάτη σου σε όλες τις μορφές, ξεκινώντας από την ιστοσελίδα, συνεχίζοντας με τις κριτικές, την συνεχή επικοινωνία και τέλος προσπαθώντας να δεις πόσο ορατός είσαι από το πελατειακό κοινό, που σε ενδιαφέρει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...