22% Αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο

του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Η υψηλή ζήτηση από τις διεθνείς αγορές για τουριστικές κρατήσεις και τη φθινοπωρινή περίοδο στη χώρα μας διατήρησε σε ανοδική τροχιά τις διαδικτυακές τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Trivago για την εξέλιξη των διαδικτυακών ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη, που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο των ξενοδοχείων της χώρας για τον τρέχοντα μήνα αυξήθηκε κατά 22%, φθάνοντας σε 132 ευρώ από 108 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σε υψηλότερα επίπεδα από τις online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα κινούνται οι τιμές σε μονάδες ανταγωνιστικών μεσογειακών προορισμών όπως στην Ισπανία με 149 ευρώ ανά διανυκτέρευση, στην Πορτογαλία με 136 ευρώ και στην Ιταλία με 135 ευρώ. Στον αντίποδα, σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές στην Κύπρο (113 ευρώ) και στην Τουρκία (77 ευρώ).

Μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών που παρακολουθεί ξενοδοχειακά η Trivago οι υψηλότερες online τιμές συναντώνται τον Σεπτέμβριο στη Δανία με 197 ευρώ ανά διανυκτέρευση, στην Ελβετία με 195 ευρώ και στην Ολλανδία με 171 ευρώ, ενώ οι χαμηλότερες στη Βουλγαρία με 50 ευρώ, στη Ρωσία με 57 ευρώ και στη Ρουμανία με 61 ευρώ.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...