Παραμυθένια διαμονή σε κάστρα και παλάτια που έγιναν ξενοδοχεία!

Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει μια παραμυθένια διαμονή σε μοναδικά κάστρα και παλάτια, βγαλμένα κατευθείαν από τις παιδικές ιστορίες και τα παραμύθια;

Πλέον αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα αφού πολλά είναι τα κάστρα και τα παλάτια άλλαξαν λειτουργία και μεταμορφώθηκαν σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Οι επισκέπτες αυτών των ξενοδοχείων μπορούν πολύ απλά να ζήσουν σαν βασιλιάδες, απολαμβάνοντας τα ανακαινισμένα κάστρα και παλάτια, αλλά και την διαχρονικότητα σε συνδυασμό με την σύγχρονη πολυτέλεια.

Ένα από τα πιο όμορφα κάστρα είναι το Swinton Park στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το πατρικό σπίτι του Κόμη του Σουίντον, το οποίο βρίσκεται σε 800 στρέμματα γης και διαθέτει, φυσικά, 32 πανέμορφα και μοναδικά δωμάτια. Οι χρεώσεις των δωματίων ξεκινούν από τα 260 δολάρια τη βραδιά.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά αυτά κάστρα- ξενοδοχεία είναι και το Ashford Castle, στην Ιρλανδία. Το συγκεκριμένο κάστρο χτίστηκε το 1228 και συνδυάζει με τον πλέον ιδανικό τρόπο την ιστορία και την σύγχρονη πολυτέλεια. Μάλιστα, φαίνεται ότι ανήκε κάποτε και στην οικογένεια των Μπερκ, ενώ διαθέτει 83 υπέροχα και ξεχωριστά δωμάτια, αλλά και εξίσου μοναδικούς εξωτερικούς χώρους. Το κόστος εδώ, την βραδιά ξεκινά από 509 δολάρια και ανεβαίνει στα ύψη.

Δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, η Γαλλία από αυτήν την λίστα- με κάστρα και παλάτια που κλέβουν τις εντυπώσεις. Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται το Chateau de Bagnols, με 21 δωμάτια, και διακόσμηση αποκλειστικά από μοναδικά έργα τέχνης και πολύτιμες αντίκες. Το ξενοδοχείο αυτό ταξιδεύει τους επισκέπτες στο πιο γλυκό παραμύθι της ζωής τους μόλις με 275 δολάρια ανά βραδιά.

Στη Γαλλία βρίσκεται και το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Hotel de la Cite, ανάμεσα στα κάστρα, που κερδίζει τον επισκέπτη, με το -βραβευμένο με αστέρι Michelin- εστιατόριό του, αλλά και με την μοναδική θέα της καστροπολιτείας Καρκασόν, που αποτελεί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ προσφέρονται 59 δωμάτια και χρεώνονται 260 δολάρια τη νύχτα.

Ταξιδεύοντας στην Σκωτία, ο επισκέπτης μπορεί να μείνει σε ένα από τα μοναδικότερα κάστρα και παλάτια, το Skibo Castle, που υπήρξε κάποτε και ιδιοκτησία του βιομηχάνου Andrew Carnegie. Το κάστρο αυτό χτίστηκε το 1211 και πλέον λειτουργεί σαν ξενοδοχείο με εξαιρετικό design. Επιπλέον, εδώ υπάρχει η δυνατότητα για τον επισκέπτη να κάνει ιππασία, σκοποβολή με πήλινο στόχο, ή να παίξει γκολφ στα μοναδικά ιδιωτικά γήπεδα που βρίσκονται στον χώρο του ξενοδοχείου.

Άρθρο από το Online Magazine:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...