Τα ξενοδοχεία κερδίζουν τη μάχη απέναντι στις ψευδείς δηλώσεις ασθενείας

Το τελευταίο διάστημα έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο πολλές ψευδείς καταγγελίες επισκεπτών που κατηγορούν τα ξενοδοχεία για τροφική δηλητηρίαση κλπ.

Περισσότερο κι από επιδημία, αυτές οι καταγγελίες έρχονται η μία μετά την άλλη, για να πλήξουν τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Μάλιστα, η πηγή αυτού του προβλήματος φαίνεται να έχει ονοματεπώνυμο και εθνικότητα, αφού οι καταγγελίες αυτές γίνονται κυρίως από Βρετανούς τουρίστες.

Η κατάσταση αυτή έχει κλονίσει το θεσμό των all-inclusive ξενοδοχείων, ενώ απειλεί ακόμη και τη ίδια την υπόσταση ορισμένων ξενοδοχειακών μονάδων.

Αναλυτικά, μεταξύ 2013 και 2016, έχει σημειωθεί μια αύξηση 500% στις καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση στη Βρετανία, οι κάτοικοι της οποίας διεκδίκησαν χρήματα από τα ξενοδοχειακά brands. Οι ψευδείς αυτές αξιώσεις ήταν πολύ δαπανηρές για τη βιομηχανία του τουρισμού, ενώ η φήμη των Βρετανών τουριστών έχει αρχίσει να καταστρέφεται σε πολλούς προορισμούς του εξωτερικού. Μάλιστα ορισμένα ξενοδοχεία στην Ισπανία και την Τουρκία σκέφτονται να κλείσουν τις πόρτες τους στους Βρετανούς τουρίστες.

Τα ξενοδοχεία, ωστόσο, φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη απέναντι στις ψευδείς καταγγελίες, αφού, μάλιστα, τον Απρίλιο ανακοινώθηκαν νέοι κανόνες για τον καθορισμό του νομικού κόστους στις καταγγελίες ασθενείας, ενώ υπήρξαν δεσμεύσεις για αυστηρότερη διαχείριση των αξιώσεων.

Με λίγα λόγια, οι ψευδείς καταγγελίες καταδικάζονται ως απάτη. Πολλοί επισκέπτες θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν εύκολο χρήμα, αλλά δεν πρόκειται σύμφωνα με τα ξενοδοχεία να κερδίσουν τελικά.

Δείτε ακόμη: Έλεγχοι στα Τουρκικά ξενοδοχεία για ψευδείς ισχυρισμούς ασθενείας Βρετανών τουριστών.

Άρθρο από το Online Magazine:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...