Νέα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο των ξενοδοχείων

του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία της εταιρείας Zeus International για την έλευση πρώτη φορά στην Ελλάδα της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ramada, μέλους του αμερικανικού ομίλου Wyndham Ηotel Group, ενώ ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων προγραμματίζει να κατασκευάσει στη Κρήτη η εταιρεία Ενεργειακή Τεχνική Aναπτυξιακή Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε. με έδρα στο Ηράκλειο σχεδιάζει την κατασκευή μονάδας 5 αστέρων με δυναμικότητα 176 κλινών σε έκταση 22,1 στρεμμάτων, στην περιοχή Κατσελιό του οικισμού Πλάκας στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κατά την κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα μπορούν να καλυφθούν από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Εξάλλου, η εταιρεία Ζeus International, που έφερε πέρυσι στην Αθήνα το ξενοδοχειακό σήμα του ομίλου της Wyndham, ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort που βρίσκεται 2 χλμ. μετά την πόλη του Λουτρακίου. Η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη της διαχείρισης για χρονικό διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης. Το πολυτελές συγκρότημα, με δυναμικότητα 320 δωματίων στο κεντρικό κτίριο και σε μπάνγκαλοους και βίλες, διαθέτει 5 εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο για 450 άτομα κ.ά.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr

The post Νέα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο των ξενοδοχείων appeared first on Hotel Mag.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...