Μειώνουν τις τιμές τους οι ξενοδόχοι για να προσελκύσουν τουρίστες τον χειμώνα

του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Αναπτυξιακός Νόμος για τα ξενοδοχείαjpgΔιατηρώντας τις τιμές σε ελκυστικά επίπεδα οι Ελληνες ξενοδόχοι επιχειρούν να κρατήσουν ενεργό το ενδιαφέρον της ταξιδιωτικής αγοράς για κρατήσεις και τον Νοέμβριο.

Αλλωστε, οι μειωμένες τιμές και τα πακέτα προσφορών που παρείχαν στις ξένες αγορές για την προσέλκυση κρατήσεων τελευταίας στιγμής σχεδόν από τα μέσα της σεζόν και μετά αποτέλεσαν έναν εκ των βασικών λόγων ανάκαμψης του αριθμού αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας. Ομως τα τουριστικά έσοδα παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έως και τον Αύγουστο, που έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, το ποσοστό αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα (1,3%) υπολειπόταν τόσο των αυξήσεων σε βασικούς ανταγωνιστές μας –εκτός της Τουρκίας– όσο και της ανόδου των αφίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο (4%). Σύμφωνα με στοιχεία της Trivago, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο διαμορφώνεται στα 83 ευρώ.

Με βάση αυτό, η χώρα μας κατέλαβε τη 15η θέση στην Ευρώπη μεταξύ των 24 προορισμών για τους οποίους καταγράφονται οι τιμές στο δείγμα της διεθνούς εταιρείας. Tις πρώτες 3 θέσεις για τον τρέχοντα μήνα με τις υψηλότερες online ξενοδοχειακές τιμές καταλαμβάνουν η Ελβετία (179 ευρώ), η Δανία (147 ευρώ) και η Νορβηγία (146 ευρώ). Στον αντίποδα οι χαμηλότερες online τιμές συναντώνται στη Βουλγαρία (48 ευρώ), στη Ρωσία (54 ευρώ) και στην Πολωνία (57 ευρώ).

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr

The post Μειώνουν τις τιμές τους οι ξενοδόχοι για να προσελκύσουν τουρίστες τον χειμώνα appeared first on Hotel Mag.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...