Κρήτη και Κέρκυρα στους 10 πιο ελκυστικούς και οικονομικούς προορισμούς για τους Βρετανούς

Τα πακέτα «all-inclusive» είναι η κορυφαία επιλογή των βρετανικών διακοπών και φέτος. Μάλιστα, ανάμεσα στις 10 πιο οικονομικά προσιτές περιοχές, συμπεριλαμβάνoνται η Κρήτη και η Κέρκυρα.

Ειδικότερα, περισσότεροι παραθεριστές σχεδιάζουν να κλείσουν πακέτα all-inclusive αυτό το καλοκαίρι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TravelSupermarket.

Ακόμη, αναφέρεται ότι υπήρξε αύξηση κατά 14% στις αναζητήσεις για«all-inclusive», οι οποίες αντιστοιχούσαν στο 31% όλων των αναζητήσεων των τιμών των διακοπών στην Travelsupermaket για το καλοκαίρι του 2019. Αυτό συγκρίνεται με το 19% για το B & B, το 16% για την ημιδιατροφή, το 15% για την αυτοεξυπηρέτηση, το 15% μόνο για το δωμάτιο και το 4% για την πλήρη διατροφή.

Από τους 30 πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς, το Benidorm (Costa Blanca) έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στα «all-inclusive» (+ 113% αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι), ακολουθούμενη από τα Salou, Costa Dorada 66%), Costa Brava (+ 66%) και τη Κρήτη (+ 44%). Η Travelsupermarket είπε ότι η Ισπανία ήταν ο φθηνότερος από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών όλων των κατηγοριών φέτος. Αντικατέστησε τη Βουλγαρία, η οποία ήταν η φθηνότερη χώρα πέρυσι για πακέτα all-inclusive.

Η TravelSupermarket επισήμανε, ότι η Τουρκία, η οποία ήταν ο δεύτερος πιο οικονομικός προορισμός πέρσι, είχε πέσει στην τέταρτη θέση φέτος, μετά την Ισπανία, το Μαρόκο και τη Βουλγαρία. Η Κέρκυρα, η οποία δεν ήταν στη δεκάδα 2018, βρίσκεται στην πέμπτη θέση φέτος.

Σύμφωνα με την TravelSupermarket, οι κορυφαίες 10 πιο προσιτές περιοχές διακοπών είναι: 1. Κόστα Μπράβα, Ισπανία (-5% μέση μείωση των τιμών, σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι) 2. Αγκαντίρ, Μαρόκο (-14% πτώση τιμής για αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το τελευταίο σε όλες τις τιμές πακέτων διακοπών) 3. Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία (-14%) 4. Costa Dorada, Ισπανία (-14%) 5. Σάνι Μπιτς, Βουλγαρία (-1,5%) 6. Τουρκία (Κουσάντασι και Μποντρούμ και Αττάλεια) (χωρίς μεταβολή του έτους) 7. Costa Blanca, Ισπανία (-12%) 8. Κέρκυρα, Ελλάδα (-4%) 9 Φουερτεβεντούρα, Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία (-8%) 10. Κρήτη, Ελλάδα (χωρίς ετήσια μεταβολή τιμής)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...