Γαλάζια σημαία για το CHC Athina Palace Resort & Spa

Με την Γαλάζια Σημαία το διεθνές σύμβολο ποιότητας των οργανωμένων ακτών, βραβεύτηκε για το 2017 η παραλία του CHC Athina Palace Resort and Spa στο Μαδέ – Λυγαριάς, το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα των  «CHC HOTELS» που διευθύνονται από την Εταιρεία «Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.».

O κ Ζαχαρίας Α. Χνάρης – CEO στην Εταιρεία «Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.» δήλωσε, ότι πρόκειται για μια ουσιαστική επιβράβευση των φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών που ακολουθεί η Διοίκηση του ξενοδοχείου υπό την προεδρία του κ. Ιωάννη Κ. Επανωμεριτάκη, στο πλαίσιο της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει. Πρακτικών που οδήγησαν τον αρμόδιο φορέα υλοποίησης του προγράμματος για την Ελλάδα, την Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης, να απονείμει έπειτα από διεξοδικούς ελέγχους τη Γαλάζια Σημαία για την παραλία του ξενοδοχείου. Αποτελεί δε ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα του CHC Athina Palace Resort and Spa στην διεθνή αγορά, δεδομένου ότι οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα και επιβραβεύουν ανάλογες πρακτικές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Παγκάλου Εύα – Σύμβουλο Ποιότητας του ξενοδοχείου μας -για την κατάρτιση του σχεδίου και υλοποίηση αυτού, βάσει των απαιτήσεων των κριτηρίων που απαιτεί η Γαλάζια Σημαία.

Η ιστορία της Γαλάζιας Σημαίας

Η ιστορία της Γαλάζιας Σημαίας ξεκινάει από την δεκαετία του ’80 και αποτελεί ένα πρότυπο εθελοντικό πρόγραμμα, μία διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική πρακτική για ακτές και μαρίνες.

Τα κριτήρια βράβευσης είναι ιδιαίτερα αυστηρά και καθορίζονται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE), τον υπεύθυνο σε διεθνές επίπεδο του προγράμματος, με τη συνεργασία των Εθνικών οργανώσεων των χωρών μελών του. Αναμορφώνονται δε κατά καιρούς καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Σήμερα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερες από 50 χώρες απ’ όλον τον κόσμο και η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση διεθνώς με συνολικά 486 βραβευμένες ακτές και 12 μαρίνες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...