Αύξηση των 5 αστέρων Ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Αύξηση των εσόδων για τα ξενοδοχεία – resort το 2018

Για τα ξενοδοχεία – resort, που ήταν ανοιχτά κατά το α ‘τρίμηνο του 2018, το έτος ξεκίνησε καλά με αύξηση των εσόδων 33,8% -ανά διαθέσιμο δωμάτιο- . Ωστόσο, το 2ο τρίμηνο του 2018 θα δώσει μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το πορεία των ξενοδοχείων – θέρετρων.

Ανάπτυξη του τομέα των ξενοδοχείων 5 αστέρων 

Κατά την περίοδο 2010 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018, περισσότερες από 200 ξενοδοχειακές μονάδες προστέθηκαν στον πεντάστερο ξενοδοχειακό τομέα, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 26.000 δωμάτια ξενοδοχείων. Αυτό αφορά σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και σε μονάδες που αναβαθμίστηκαν από μια χαμηλότερη κατηγορία αστεριών.

Σχεδόν το 44% των νέων δωματίων των 5 αστέρων ξενοδοχείων είναι στα Δωδεκάνησα. Οι πιο καινούργιες πεντάστερες μονάδες είναι στις Κυκλάδες, αλλά αφορούν σε μικρό αριθμό δωματίων, ενώ οι μεγαλύτερες πιο καινούργιες πεντάστερες μονάδες είναι στα Δωδεκάνησα, και δευτερευόντως, σε Επτάνησα, Κρήτη και Μακεδονία.

Στην Κω, τα τρία ξενοδοχεία της Λακίτρα Α.Ε. έχουν πωληθεί στην Atlantica Hotels, η οποία ήταν ο μεγαλύτερος πλειοδότης κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου, με προσφορά € 62,9 εκατ. Για την αγορά και των τριών ξενοδοχείων Lakitira: το -4 αστέρων- Lakitira Resort & Village, το -5 αστέρων- Lakitira Suites και το -5 αστέρων- Helona resort. Οι υπόλοιπες 6 προσφορές υποβλήθηκαν από την οικογένεια Χατζηλαζάρου των H Hotels (€ 51,7 εκατ.), τον όμιλο Deli Touristic (€ 52 εκατ.), τον όμιλο ATRIUM Hotels (€ 52,2 εκατ.), τη Eurobank μέσω θυγατρικής (€ 39, 5 εκατ. Ευρώ), την Thomas Cook (51,3 εκατ. Ευρώ) και το ισραηλινό ταμείο (51,5 εκατ. Ευρώ). Η διαδικασία διεξήχθη μέσω ειδικών διαδικασιών εκκαθάρισης, που επέτρεψαν τη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Νέες πεντάστερες Ξενοδοχειακές Αφίξεις

Τον Μάιο θα ανοίξουν τα 55 δωμάτια του Lango Design Hotel & Spa στην Κω υπό τη διαχείριση της HIP Hospitality.

Μια νέα δημοπρασία για το -343 δωματίων- ξενοδοχείο Hydra Beach, απέτυχε να προσελκύσει ενδιαφέρον στα τέλη του Απριλίου με τιμή εκκίνησης € 27,8 εκ. (81,000 ευρώ ανά δωμάτιο). Μια νέα δημοπρασία θα προγραμματιστεί αργότερα φέτος με πολύ χαμηλότερη τιμή εκκίνησης.

Στις 23 Μαΐου, το πρώην ξενοδοχείο Capsis θα ανοίξει εκ νέου ως το 5 αστέρων Akti Imperial resort. Ο συνολικός προϋπολογισμός επένδυσης ήταν 55 εκατ. ευρώ για το ακίνητο των 707 δωματίων (78.000 ευρώ ανά δωμάτιο).

Τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων: το Olea All Suite hotel των 105 δωματίων στη Ζάκυνθο, το Rodostamo Hotel & Spa των 77 δωματίων στην Κέρκυρα, και στη Σκιάθο το Elive hotel (πρώην Ξένια) των 104 δωματίων και το KB Ammos (KB Collection) των 18 δωματίων.

Πηγή:   GBR Hospitality Newsletter 2018 Q1

 

Άρθρο από το Online Magazine:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...