Από ποια ξενοδοχεία χάκερ έκλεψαν αριθμούς πιστωτικών καρτών

ethnos.gr*

Oι χάκερ είχαν πρόσβαση σε στοιχεία πελατών σε ξενοδοχεία-μέλη της Starwood

Μια τεράστια παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην ηλεκτρονική της βάση ανακοίνωσε η εταιρεία ξενοδοχείων, που υπολογίζει ότι έχουν υποκλαπεί προσωπικά στοιχεία 500 εκατ. πελατών σε ξενοδοχεία Marriott.

Από ελληνικής πλευράς οι χάκερ ενδεχομένως να είχαν πρόσβαση σε στοιχεία πελατών σε ξενοδοχεία-μέλη της Starwood, στην οποία ανήκουν η Μεγάλη Βρετανία και το King George. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά της Starwood, δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κλοπή των προσωπικών δεδομένων και στην περίπτωση της Ελλάδας,όπως έχει συμβεί σε 17 χώρες και στις οποίες έχουν δημιουργηθεί τηλεφωνικά κέντρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Τα 9 Starwood Hotels στην Ελλάδα

Στην Αθήνα, η Μεγάλη Βρετανία ( Grande Bretagne)  και το King George

Στην Πελοπόννησο το Westin Resort, The Romanos στην Costa Navarino

Στη Μύκονο, το Santa Marina

Στη Σαντορίνη, το Vedema και Mystique

Στη Ρόδο, το Sheraton

Στην Κρήτη, το Blue Palace

Σύμφωνα με μια εσωτερική έρευνα της εταιρείας, οι χάκερ είχαν πρόσβαση στο δίκτυο Starwood από το 2014, όμως εντοπίστηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα και αφού ενδεχομένως είχαν εξασφαλίσει πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία πελατών σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της Marriott αναφέρεται και στο φλέγον ζήτημα, αν δηλαδή οι χάκερ μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αριθμούς πιστωτικών καρτών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Marriott, στα χέρια των χάκερ βρίσκονται, μεταξύ άλλων στοιχείων, και αριθμοί πιστωτικών καρτών και ημερομηνία λήξη τους, χωρίς να είναι σαφές αν έχουν και το λογισμικό αποκρυπτογράφησης των στοιχείων.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...