Το γιώτινγκ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ελληνικών τουριστικών γραφείων

Τα οφέλη της Ελλάδας από τον θαλάσσιο τουρισμό, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό γιώτινγκ, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης μιλώντας χθες, Πέμπτη, κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Yachting Festival.

Το Yachting Festival, το οποίο πραγματοποιείται έως τις 14 Απριλίου στη Μαρίνα Αλίμου, είναι μια γιορτή θαλάσσιου και γαστρονομικού τουρισμού, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος ΣΙΤΕΣΑΠ και η Εταιρεία MACT MEDIA GROUP.

Μέσω του γιώτινγκ, τόνισε ο κ. Τσιλίδης, μπορούμε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα της ελληνικής πολυνησίας την οποία αναζητούν ενδιαφερόμενοι τουρίστες από όλο τον κόσμο, και ο ρόλος μας ως τουριστικών γραφείων είναι να την προωθούμε ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προορισμού Ελλάδα, το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα μεγάλες συγκινήσεις και ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες στους λάτρεις της θάλασσας.

Ο πρόεδρος της FedHATTA συνεχάρη τους διοργανωτές, και κυρίως την πρόεδρο του ΣΙΤΕΣΑΠ, κ. Ελένη Βρυώνη, και τον διευθυντή της MACT MEDIA GROUP, κ. Γιώργο Καραχρήστο, για τη δυναμική της εφετινής έκθεσης, η οποία, όπως είπε, έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

Ο κ. Τσιλίδης δήλωσε: «Με μια πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι το εφετινό Yachting Festival είναι πολύ πιο δυναμικό και έτοιμο να παρουσιάσει τις δυνατότητες του κλάδου στους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και στους απλούς ταξιδιώτες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και ειδικότερα του γιώτινγκ, η επίλυση των οποίων απαιτεί διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία.
Για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, τόνισε, χρειάζονται προσπάθειες και από την Πολιτεία, έτσι ώστε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στον κλάδο, να επωφεληθούν οι επαγγελματίες του τουρισμού κάνοντας ναυλώσεις σκαφών, αλλά και οι επισκέπτες της χώρας μας, οι οποίοι θα μπορούν να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις διαφημίζοντας την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό.

Ως FedHATTA, συνέχισε, μέσα από τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με την ΣΙΤΕΣΑΠ, δίνουμε επίσης έμφαση στο μάρκετινγκ για το ελληνικό γιώτινγκ καθώς και την εκπαίδευση του συνόλου των τουριστικών γραφείων και ιδιοκτητών γιωτ, σε σχέση με το πώς γίνεται επιτυχής προσέγγιση των διεθνών αγορών.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, o Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Πρόεδρος Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (OKE) και Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Βερνίκος, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού, της πολιτικής και του χώρου της Ναυτιλίας και από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...