Οι τάσεις της CLIA για την Ασιατική Κρουαζιέρα το 2018 παρουσιάζουν ευνοϊκές προοπτικές

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA), κυκλοφόρησε το “2018 Asia Cruise Trends”, μια ολοκληρωμένη ανάλυση της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων στην Ασία.

“Η Ασία έδειξε για άλλη μια φορά εντυπωσιακά αποτελέσματα το 2017 με τις περισσότερες ασιατικές  αγορές να σημειώνουν διψήφια αύξηση από έτος σε έτος”, δήλωσε ο Joel Katz Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA Australasia & Asia.

“Μετά από ένα ακόμη έτος εξαιρετικής ανάπτυξης που είδε την Ασία, να ξεπερνάει άλλες εδραιωμένες αγορές, είναι σαφές ότι η κρουαζιέρα συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα, καθώς οι γραμμές κρουαζιέρας συνεχίζουν να αναπτύσσουν σημαντική χωρητικότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των ολοκαίνουργιων, μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που προορίζονται για Ασιάτες καταναλωτές. Το 2018 αναμένεται να είναι ακόμη ένας χρόνος ανάπτυξης, καθώς οι Ασιάτες ταξιδιώτες αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την κρουαζιέρα ως ένα εύκολο, χαλαρωτικό και οικονομικό ταξίδι “.

Οι κύριες τάσεις σύμφωνα με το 2018 Asia Cruise Trends είναι:

Περισσότεροι Ασιάτες επιβάτες το 2017 

Οι αριθμοί των επιβατών της κρουαζιέρας στην Ασία αυξήθηκαν το 2017, ξεπερνώντας τα 4 εκατ. (αύξηση 20,6%). Η Ασία αντιπροσώπευε περίπου το 15% του συνολικού παγκόσμιου όγκου επιβατών κρουαζιέρας το 2017. Η ηπειρωτική Κίνα διατήρησε την κυριαρχία της, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60% των Ασιατών επιβατών. Οι περισσότερες από τις ασιατικές αγορές σημείωσαν διψήφια αύξηση από έτος σε έτος. Μεταξύ 2012 και 2017, οι Ασιάτες επιβάτες κρουαζιέρας αυξήθηκαν από 775.000 σε σχεδόν 4 εκατ. (Σχεδόν 40% ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης!).

Περισσότερα επιλογές κρουαζιέρας στα ασιατικά ύδατα το 2018

Το 2018, 38 brands κρουαζιέρας έχουν αναπτυχθεί, και τα περισσότερα πλοία είναι στα ασιατικά ύδατα. Θα υπάρξει μια ευρύτερη ποικιλία κρουαζιερόπλοιων με σημαντική αύξηση σε μεγάλα (2.000 έως 3.500 επιβάτες) καθώς και σε μικρά πολυτελή πλοία στην Ασία. Οι προγραμματισμένες κρουαζιέρες του 2018 είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τις αντίστοιχα προγραμματισμένες του 2017, αλλά διατηρούν μια ανοδική τάση 5 ετών. Το 2013, μόνο 43 πλοία ταξίδεψαν στην Ασία, γεγονός που σημαίνει αύξηση 80% από το 2013.

Τα λιμάνια της Νοτιοανατολικής Ασίας αναμένεται να σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη

Η Νοτιοανατολική Ασία θα παρουσιάσει αύξηση 20% το 2018, με την Ιαπωνία, την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία, να λαμβάνουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιέρων. Η ανατολική Ασία αντιπροσωπεύει το 60%, ενώ ακολουθεί η Νοτιοανατολική Ασία (36%) και η υπόλοιπη Νότια Ασία (4%).

Οι Ασιάτες ταξιδιώτες προτιμούν τις κοντινότερες κρουαζιέρες στην Ασία

Οι Ασιάτες ταξιδιώτες συνεχίζουν να επιλέγουν κρουαζιέρες (91 %) με πιο κοντινά δρομολόγια, κυρίως από 4 έως 6 διανυκτερεύσεις. Με σταθμισμένο μέσο όρο ηλικίας 44,6 ετών, οι επιβάτες κρουαζιέρας από την Ασία είναι από τους νεότερους ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...