Τάσεις Ταξιδιών Κρουαζιέρας για το 2019

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA), κυκλοφόρησε την έκθεση του 2019 για την κρουαζιέρα, προβλέποντας τις κορυφαίες τάσεις στην κρουαζιέρα.

Με την έρευνα της βιομηχανίας και τις απόψεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων, η CLIA προβλέπει τα social media και τα ταξίδια αποκατάστασης ως κορυφαίες τάσεις ταξιδιού κρουαζιέρας για το επόμενο έτος.

Επιπλέον, η έκθεση της Κατάστασης της Κρουαζιέρας δείχνει ότι το ταξίδι κρουαζιέρας συνεχίζει να αυξάνεται και να συμβάλλει στη συνολική παγκόσμια οικονομία. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ταξιδιωτικούς πράκτορες -που είναι πιστοποιημένοι από την CLIA- αναμένουν να δουν αύξηση των πωλήσεων κρουαζιέρας τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ο Cindy D’Aoust, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cruise Lines Διεθνής Ένωση δήλωσε ότι “Οι τάσεις της επόμενης χρονιάς αντικατοπτρίζουν πραγματικά τη διασταύρωση μεταξύ των εμπειριών που αναζητούν οι ταξιδιώτες και των καινοτομιών της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων.”

παλάτια

Προβλέψεις για την πορεία της κρουαζιέρας:

1. Ινσταγκραμμική Κρουαζιέρα:

Οι δημοσιεύσεις του Instagram προκαλούν ενδιαφέρον για ταξίδια σε όλο τον κόσμο, τόσο πολύ ώστε σε μια μέση ημέρα να υπάρχουν περίπου 351 εκατομμύρια δημοσιεύσεις με την ετικέτα #travel.

2. Αποκατάσταση:

Οι επιβάτες αναζητούν  – περισσότερο από ποτέ – τρόπους να ανανεωθούν. Οι κρουαζιέρες προσφέρουν απόλυτη ευεξία με τη μορφή εμπειριών σπα, υγιεινών επιλογών διατροφής που καλύπτουν μεγάλη ποικιλία διαιτολογίων και δραστηριοτήτων φυσικής κατάστασης.

3. Επιτυχία πέρα ​​από την εμπειρία:

Τα βιωματικά ταξίδια έχουν εξελιχθεί σε ταξίδια επίτευξης, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν εντυπωσιακές πολιτισμικές εμπειρίες για “να κατακτήσουν” πέρα ​​από τα αξιοθέατα. Οι λίστες ταξιδίων έχουν γίνει περισσότερο προσανατολισμένες προς το στόχο και οι κρουαζιέρες ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις (π.χ. μαγειρικά εργαστήρια από διάσημους σεφ).

4. On-Board με Smart Tech:

Οι κρουαζιέρες έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία προκειμένου να προσφέρουν μια εξαιρετικά εξατομικευμένη ταξιδιωτική εμπειρία εντός και εκτός του πλοίου.

5. Βιώσιμο Ταξίδι:

Η βιομηχανία κρουαζιέρας είναι πιο συνειδητοποιημένη από ποτέ και συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες για να διατηρήσει την κληρονομιά τους και να εφαρμόσει καινοτομίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κρουαζιέρας. Η βιομηχανία εργάζεται επίσης με προορισμούς για να φέρει τα οφέλη του τουρισμού στις τοπικές οικονομίες, διατηρώντας ταυτόχρονα τοπικούς πολιτισμούς, ορόσημα και περιβάλλοντα.

6. Η πρόσβαση είναι η νέα πολυτέλεια:

Οι ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν προορισμούς που προηγουμένως δεν ήταν προσβάσιμοι, και είναι μόνο προσβάσιμοι με το κρουαζιερόπλοιο. Θέλουν να είναι μεταξύ των πρώτων από τους συνομηλίκους τους, που θα βιώσουν προορισμούς όπως τα νησιά Γκαλαπάγκος και η Ανταρκτική.

7. Γενιά Z στη Θάλασσα:

Η Generation Z πρόκειται να γίνει η μεγαλύτερη γενιά καταναλωτών τα επόμενα δύο χρόνια, ξεπερνώντας ακόμα και τους Millennials. Όπως και η προηγούμενη γενιά, αυτή η ηλικιακή ομάδα προτιμά τις αυθεντικές εμπειρίες σε σχέση με τα υλικά και έχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Η ελκυστικότητα πολλών προορισμών και μοναδικών εμπειριών, όπως τα μουσικά φεστιβάλ στη θάλασσα, βοηθά στην προσέλκυση αυτής της νέας γενιάς.

8. Περιπέτειες εκτός εποχής:

Η περίοδος “εκτός αιχμής” αυξάνεται στη δημοτικότητα, είτε γιατί οι ταξιδιώτες θέλουν να ξεφύγουν από το κρύο και να πάνε σε ένα τροπικό μέρος, είτε για να δουν κάτι μοναδικό. Η κρουαζιέρα προσφέρει κάποιες μοναδικές εμπειρίες μόνο κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών, όπως εκδρομές για το βόρειο σέλας ή επίσκεψη σε αποικία πιγκουίνων ή περιήγηση ευρωπαϊκών αγορών τα Χριστούγεννα.

9. Εργαζόμενοι νομάδες:

Ο συνδυασμός της εργασίας με τον ελεύθερο χρόνο αυξάνεται. Απομακρύνεται όλο και περισσότερο η έννοια του ταξιδιού χωρίς συσκευές, καθώς πολλοί σύγχρονοι ταξιδιώτες ή “ψηφιακοί νομάδες” επιλέγουν ταξίδια όπου μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Με WiFi, γραφεία και φιλικά προς την εργασία καφενεία, οι ταξιδιώτες μπορούν να διατηρήσουν την εργασία τους, ενώ απολαμβάνουν διακοπές κρουαζιέρας.

10. Κρουαζιέρα με γυναικεία διάσταση:

Με τον αριθμό των γυναικών που ταξιδεύουν να αυξάνεται,  πολλές τουριστικές και ταξιδιωτικές εταιρείες δημιουργούν “γυναικεία” δρομολόγια. Οι κρουαζιέρες με επίκεντρο το γυναικείο φύλο επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους, καθώς και να επισκεφθούν διάσημα φεμινιστικά ορόσημα.

11. Going Solo:

Με όλο και περισσότερες αναζητήσεις στο Google για “ξεχωριστά ταξίδια” και “ταξιδεύω μόνος”, το ταξίδι για μόνους αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η κρουαζιέρα επιτρέπει τα σόλο ταξίδια, καθώς δεν υπάρχει το άγχος της οργάνωσης του ταξιδιού, και η διασύνδεση με άλλους ταξιδιώτες είναι πολύ πιο εύκολη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...