Το 95% θέλει να δει με κρουαζιέρα νέους προορισμούς

Σύμφωνα με την έρευνα Travel Agent Cruise Industry Outlook Report”, το ενδιαφέρον για τα κρουαζιερόπλοια είναι έντονο με τους ταξιδιώτες να ξοδεύουν περισσότερα και να αναζητούν νέους προορισμούς γεμάτους περιπέτεια. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι (95%) όσοι ερωτήθηκαν θέλουν να δουν με την κρουαζιέρα νέους προορισμούς. Η έκθεση αποκαλύπτει ότι τα 3/4 (75%) των ταξιδιωτικών πρακτόρων λένε ότι οι πελάτες τους ξοδεύουν περισσότερα χρήματα και επιλέγουν κρουαζιέρες σε ποταμούς και νέους προορισμούς κρουαζιέρας.

Η τελευταία έκθεση της Cruise Lines International Association (CLIA), μας αποκαλύπτει τις τρέχουσες τάσεις ταξιδιού κρουαζιέρας απευθείας από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες:

  1. Το 62% των ταξιδιωτικών πρακτόρων αποκάλυψε μια αύξηση στις κρουαζιέρες στην Αλάσκα, κάτι που έκανε τον αμερικανικό προορισμό, να είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στην βιομηχανία κρουαζιέρας. Η Αλάσκα βασιλεύει ως ο κορυφαίος προορισμός για ταξίδια περιπέτειας, με σχεδόν 8/10 (78%) ταξιδιώτες να επιλέγουν την περιοχή ως προορισμό.
  2. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί, όπου οι περιπετειώδεις πελάτες σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, είναι οι Καραϊβική / Βερμούδες / Μεξικό (41%), η Μεσόγειος (36%) και ο Καναδάς / Νέα Αγγλία (36%). Άλλοι περιπετειώδεις προορισμοί περιλαμβάνουν τα νησιά Galapagos (59%), τον Νότιο Ειρηνικό (51%) και την Ανταρκτική (43%).
  3. Μερικοί πράκτορες επίσης αναφέρουν ότι βλέπουν μια ανοδική πορεία σε ταξίδια “πολλών γενεών” – οικογενειακές διακοπές με συγγενείς διαφορετικής γενιάς.
  4. Οι πράκτορες βλέπουν ενδιαφέρον για ταξίδια κρουαζιέρας από ταξιδιώτες όλων των ηλικιών. Περισσότερο από το 1/3 των πρακτόρων αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες ηλικίας 40-49 ετών (39%) και 30-39 (43%) έχουν εκφράσει αυξημένο ενδιαφέρον για τα ταξίδια περιπέτειας τα τελευταία δύο χρόνια. Το 34% των αντιπροσώπων βλέπει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για κρουαζιέρες περιπέτειας από άτομα ηλικίας 50-59 και σχεδόν το 1/4 (24%) από άτομα ηλικίας 60-69 ετών.
  5. Το ήμισυ (49%) των πρακτόρων είδε αύξηση των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση εννέα έως δώδεκα μήνες πριν και το 44% λέει ότι υπάρχει αύξηση στις κρατήσεις από 12 έως 18 μήνες πριν.
  6. Οι κρουαζιέρες σε ποτάμι συνεχίζουν να αυξάνονται και σε δημοτικότητα, καθώς το 75% των ταξιδιωτικών πρακτόρων ανέφεραν αυξημένη κράτηση.
  7. 6/10 πράκτορες λένε ότι βλέπουν αύξηση των αιτημάτων των πελατών για μεγάλα πλοία (53%), μεσαία πλοία (52%) και θαλάσσια σκάφη (48%).
  8. Όσον αφορά στην κρουαζιέρα, οι ταξιδιώτες αναζητούν λίγα πράγματα: μοναδική εμπειρία (92%), εξωτικά μέρη (90%), άγρια ​​ζωή (87%) και εκπαίδευση (84%).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...